I Love Cheese

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux Un plat Budget moyen Ingrédients
  • Bloem 200 g
  • Boter 100 g
  • Eidooier 1
  • Zout 0,5 tl
  • Aubergines 100 g
  • Kleine courgettes 100 g
  • Paprika's in verschillende kleuren 100 g
  • Uien 50 g
  • Knoflook 1 teentje(s)
  • Kerstomaten 80 g
  • Zwarte olijven (ontpit) 8
  • Olijfolie 3 el
  • Kruidenemix (bvb kervel, dragon, peterselie, tuinkers) 1 el
  • Zout & peper 1 snufje(s)
  • Eieren 2
  • Room 250 ml
  • Zout & peper
  • Chavroux verse geitenkaas natuur 150 g
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Voor het deeg : Zeef de bloem op een werkblad en maak een kuiltje in het midden.Doe de stukjes boter, de eidooier, 2 eetlepels koud water en het zout in het kuiltje. Kneed snel tot een glad deeg.
3. Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
4. Rol het quichedeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 3-4 mm dik. Leg het deeg in de vormpjes en druk de randen aan. Snijd het overtollige deeg af. Bedek het deeg met bakpapier en vul met keramische bakbonen. Bak het deeg in een voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig de bakbonen en het papier.
5. Voor de ratatouille-groenten: Verwijder de uiteinden van de aubergines en courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
6. Snijd de paprika's in tweeën, haal de stelen, zaden en witte delen eruit. Snijd de rest in kleine blokjes.
7. Haal de steeltjes van de tomaten en snijd ze doormidden.
8. Laat de olijven uitlekken en snijd ze in dunne plakjes.
9. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn.
10. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook zonder dat ze bruin worden. Doe de stukjes aubergine en courgette erbij en bak nog 3-4 minuten. Voeg dan de tomaten en olijven toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Laat het afkoelen.
11. Verdeel de ratatouille gelijkmatig over de 4 vormpjes.
12. Voor de vulling: Klop de eieren met de room, zout en peper in een kom. Giet het mengsel gelijkmatig over de ratatouille. Verkruimel de Chavroux verse geitenkaas over het mengsel.
13. Plaats de quiches in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
14. Haal de quiches uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Serveer direct, eet smakelijk!
Temps de préparation : Temps de cuisson : Temps total : Quantité: 1 tarte (4 personnes)

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux

Préparation

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voor het deeg : Zeef de bloem op een werkblad en maak een kuiltje in het midden.Doe de stukjes boter, de eidooier, 2 eetlepels koud water en het zout in het kuiltje. Kneed snel tot een glad deeg.
  3. Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
  4. Rol het quichedeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 3-4 mm dik. Leg het deeg in de vormpjes en druk de randen aan. Snijd het overtollige deeg af. Bedek het deeg met bakpapier en vul met keramische bakbonen. Bak het deeg in een voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig de bakbonen en het papier.
  5. Voor de ratatouille-groenten: Verwijder de uiteinden van de aubergines en courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  6. Snijd de paprika's in tweeën, haal de stelen, zaden en witte delen eruit. Snijd de rest in kleine blokjes.
  7. Haal de steeltjes van de tomaten en snijd ze doormidden.
  8. Laat de olijven uitlekken en snijd ze in dunne plakjes.
  9. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn.
  10. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook zonder dat ze bruin worden. Doe de stukjes aubergine en courgette erbij en bak nog 3-4 minuten. Voeg dan de tomaten en olijven toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Laat het afkoelen.
  11. Verdeel de ratatouille gelijkmatig over de 4 vormpjes.
  12. Voor de vulling: Klop de eieren met de room, zout en peper in een kom. Giet het mengsel gelijkmatig over de ratatouille. Verkruimel de Chavroux verse geitenkaas over het mengsel.
  13. Plaats de quiches in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
  14. Haal de quiches uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Serveer direct, eet smakelijk!