Loempia’s met Brie Le Rustique®, kip en groenten

Bereiding

Snijd de wortels en courgettes in kleine staafjes en de kip in reepjes. Braad de kip gedurende 1 minuut aan in een beetje olijfolie. Doe de groenten erbij en laat ze aankleuren; vervolgens blussen met een glas water. Verder laten garen.

Knip de koriander fijn, snijd de brie in stukken. Neem de groenten van het vuur zodra ze gaar zijn en het water volledig is uitgedampt. Doe de koriander en de brie erbij en kruid naar smaak.

Strijk het filodeeg in met olijfolie, schik de vulling erop en vouw de loempia’s (sla de bovenkant van het deeg om zodat je een ‘pakketje’ verkrijgt, vouw dan de zijkanten een voor een om en rol de loempia tot slot op).

Schik de loempia’s op een bakplaat (met de vouw onderaan). Bak ze bij 180°C, 5 minuten aan elke kant.

Serveer ze goudgeel gebakken met wat loempiasaus en een kommetje rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *