I Love Cheese

Aardappeltaart met Passendale Classic

Aardappeltaart met Passendale Classic

Aardappeltaart met Passendale Classic een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Passendale in blok 150 g
  • Boter 50 g
  • Bintje-aardappelen 5
  • lente-uitjes 1 bundeltje
  • Nootmuskaat
  • Graanmosterd 3 eetlepels
1. Schil en rasp de aardappelen boven een kom en voeg de nootmuskaat, de Passendale in blokjes, de fijngehakte lente-uitjes en de mosterd toe.
2. Laat de boter op een laag vuur smelten in een pan.
3. Doe er de aardappelmix bij en druk goed aan om een dikke pannenkoek te vormen.
4. Bak iedere kant 10 min op een matig vuur.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardappeltaart met Passendale Classic

Voorbereiding

  1. Schil en rasp de aardappelen boven een kom en voeg de nootmuskaat, de Passendale in blokjes, de fijngehakte lente-uitjes en de mosterd toe.
  2. Laat de boter op een laag vuur smelten in een pan.
  3. Doe er de aardappelmix bij en druk goed aan om een dikke pannenkoek te vormen.
  4. Bak iedere kant 10 min op een matig vuur.

Tip van de kok:

Dompel de aardappelen niet onder in water, want dan verliezen ze hun zetmeel.

Dit recept is een creatie van sterrenchef ​David Martin.