I Love Cheese

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn een picknick Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Camembert Le Rustique 1
  • Stukken geroosterde paprika in olie 30 g
  • Rode ui 0.5
  • Takje rozemarijn 1
  • Peper of Espelettepeper
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6). Hak het stuk rode ui fijn (ongeveer 1 el) en snij de paprika in kleine blokjes.
2. Verwijder alle papieren verpakkingen en leg de camembert in zijn houten doosje. Snij op 1 cm van de rand een ietwat puntig hoedje af. Schep de uien en paprika in het zo gevormde kuiltje en kruid met peper (of Espelettepeper) en rozemarijn. Zet het hoedje er weer op en sluit het doosje. Verpak het in een dubbele laag aluminiumfolie of bakpapier.
3. Schuif voor 15 tot 20 min in de oven, tot de camembert loperig is.
4. Dien meteen op en doop er stukjes brood in.
5. Dien op als voorgerecht, met een beetje sla (4 pers.), of als hoofdgerecht (voor 2 pers.), met een slaatje, charcuterie, augurkjes, uitjes enz.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 859 Energie (kcal) 205 Vetten (g) 15.3 Verzadigde vetzuren (g) 10.1 Koolhydraten (g) 1.4 Suikers (g) 0.6 Voedingsvezels (g) 0.6 Eiwitten (g) 15.4 Zout (g) 1.32

Camembert Le Rustique uit de oven met geroosterde paprika, rode ui en rozemarijn


Dit recept zal hoge ogen gooien bij het aperitief of als gezellig voorgerecht. Het wordt opgediend met brood maar is ook lekker met soepstengels, groentesticks of blaadjes witloof. Die hebben een praktische vorm zodat je ze als lepel kan gebruiken om de gesmolten camembert te proeven.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6). Hak het stuk rode ui fijn (ongeveer 1 el) en snij de paprika in kleine blokjes.
  2. Verwijder alle papieren verpakkingen en leg de camembert in zijn houten doosje. Snij op 1 cm van de rand een ietwat puntig hoedje af. Schep de uien en paprika in het zo gevormde kuiltje en kruid met peper (of Espelettepeper) en rozemarijn. Zet het hoedje er weer op en sluit het doosje. Verpak het in een dubbele laag aluminiumfolie of bakpapier.
  3. Schuif voor 15 tot 20 min in de oven, tot de camembert loperig is.
  4. Dien meteen op en doop er stukjes brood in.
  5. Dien op als voorgerecht, met een beetje sla (4 pers.), of als hoofdgerecht (voor 2 pers.), met een slaatje, charcuterie, augurkjes, uitjes enz.

Tip: in de zomer kun je je camembert ook tussen de gloeiende kolen zetten, als gezellige afsluiter van een barbecue.

Apports nutritionnels

Valeurs nutritionnelles Pour 100 g
Energie 859 kJ
Energie 205 kcal
Vetten 15.3 g
Verzadigde vetzuren 10.1 g
Koolhydraten 1.4 g
Suikers 0.6 g
Voedingsvezels 0.6 g
Eiwitten 15.4 g
Zout 1.32 g