I Love Cheese

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Aardappelen 1 kg
  • Raclettekaas Natuur Le Rustique® 8 sneejtes
  • Boter 25 gr
  • Melk 50 cl
  • Verse room 25 cl
  • Knoflookteentje 1
  • Muskaatnoot 1 snufje
  • Zout 1 snufje
  • Peper 1 snufje
1. Breng de melk aan de kook. Voeg de boter toe. Rasp de muskaatnoot. Kruid. Voeg de aardappelschijfjes toe.
2. Kook verder op een zacht vuur, ongeveer 10 minuten. Let goed op dat de melk niet overkookt. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn. Zet de aardappelen en de melksaus aan de kant.
3. Voeg de verse room toe onder voortdurend roeren.
4. Snij het knoflookteentje doormidden en verwijder de kiem. Wrijf de bodem van een ovenschaal in met een half knoflookteentje en hak de rest fijn.
5. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet de melk-roomsaus over de aardappelen. Zet 40 minuten in de oven op 180°C.
6. Verdeel de raclettekaas Le Rustique over de gratin en laat nog een tiental minuten bakken.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique

Voorbereiding

  1. Breng de melk aan de kook. Voeg de boter toe. Rasp de muskaatnoot. Kruid. Voeg de aardappelschijfjes toe.
  2. Kook verder op een zacht vuur, ongeveer 10 minuten. Let goed op dat de melk niet overkookt. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn. Zet de aardappelen en de melksaus aan de kant.
  3. Voeg de verse room toe onder voortdurend roeren.
  4. Snij het knoflookteentje doormidden en verwijder de kiem. Wrijf de bodem van een ovenschaal in met een half knoflookteentje en hak de rest fijn.
  5. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet de melk-roomsaus over de aardappelen. Zet 40 minuten in de oven op 180°C.
  6. Verdeel de raclettekaas Le Rustique over de gratin en laat nog een tiental minuten bakken.