Hartige taart met Petit Munster Le Rustique en gerookte schelvis, romige gekarameliseerde sjalotten
Verwarm de oven voor op 220°C (th. 7/8). Ontrol het pizzadeeg en rol het daarna verder uit met de deegrol tot je een heel dunne taartbodem krijgt. Snijd hier 4 rechthoeken van 10 cm bij 3,5 cm uit.
Meng de kwark en de verse room in een kom en kruid met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodems, leg die op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 5 tot 6 minuten in de oven.
Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze in een pan met boter, kruid met peper, zout en een flink snuifje suiker. Laat de sjalotten daarna op een zacht vuurtje langzaam tot moes koken tot ze lichtjes karameliseren.
Deglaceer op het einde de pan met een scheutje sherryazijn en mix de sjalotten tot een gladde puree.
Snijd de Petit Munster Le Rustique en de gerookte schelvis in heel dunne sneetjes. Bestrijk de taartjes met de sjalottenpuree en beleg die afwisselend met dunne sneetjes Petit Munster Le Rustique en kleine stukjes gerookte schelvis.
Afwerking: Snijd met een dunschiller de schil van een onbehandelde citroen. Versier de taartjes met enkele blaadjes rucola en de citroenschil.
Wijnadvies: Riesling Cuvée des Comptes d’Eguisheim 2003, Domaine Léon Beyer.