Herfsttaartjes met Chavroux
Verwarm de oven voor op 150°C (th. 5). Halveer de vellen brickdeeg met een schaar. Klop de eierdooier los in een kom met een beetje water en kleef de halve vellen brickdeeg per 3 samen door een kant in te smeren met de eierdooier losgeklopt met een beetje water.
Beleg de taartvormpjes met deze driedubbele vellen brickdeeg en strooi de bakkorrels op de bodem van de vorm. Vouw de randen van het brickdeeg over de rand van de taartvormpjes zonder die af te snijden. Zet 3 tot 4 minuten in de oven: het deeg moet hard worden zonder te kleuren.
Schil intussen de peren, snijd ze in 4 en verwijder de pitten. Snijd elk kwartje in 3 grote plakken. Besprenkel ze met een beetje citroen zodat ze niet verkleuren.
Haal de taartjes uit de oven, laat ze afkoelen en bestrijk ze met Chavroux. Leg 6 plakjes peer op elk taartje en overgiet met een theelepel honing. Versier elk taartje met 2 gepelde noten.
Was en droog de veldsla en doe die in een slakom. Pel en hak de sjalotten. Doe ze in een kom met het resterende citroensap, de roeryoghurt en de olijfolie. Meng tot een gladde emulsie. Overgiet de salade met deze vinaigrette.
Serveer de taartjes met de veldsla.