Madeleines met Caprice des Dieux en basilicum
Voorbereiding
- Smelt de boter in een pan tot ze bruin kleurt.
- Giet door een puntzeef en laat afkoelen.
- Klop de eieren op in een kom, voeg de bloem en het gistpoeder toe, 2 snuifjes zout, piment d'Espelette en melk.
- Meng en voeg de gebruineerde boter toe.
- Hak de basilicumblaadjes fijn, snij de Caprice in blokjes.
- Voeg ze bij de bereiding.
- Zet een nacht in de koelkast.
- Verwarm de oven de volgende dag voor op 240°C (th 8).
- Vet de madeleinevormpjes in met wat boter (of gebruik een silicone bakplaat).
- Vul de vormpjes voor 3/4.
- Zet 4 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan tot 200°C (th 6/7).
- Bak de madeleines nog 4 minuten.
- Haal de madeleines uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Klaar, smullen maar!