I Love Cheese

Madeleines met Caprice des Dieux en basilicum

Madeleines met Caprice des Dieux en basilicum

Madeleines met Caprice des Dieux en basilicum Ingrediënten
  • piment d'Espelette 1 snufje
  • basilicum 3 eetlepels
  • melk 5 cl
  • boter 125 gr
  • gistpoeder 6 gr
  • Bloem 150 gr
  • eiren 2
  • Caprice des Dieux 120 gr
  • zout 1 snufje
1. Smelt de boter in een pan tot ze bruin kleurt.
2. Giet door een puntzeef en laat afkoelen.
3. Klop de eieren op in een kom, voeg de bloem en het gistpoeder toe, 2 snuifjes zout, piment d'Espelette en melk.
4. Meng en voeg de gebruineerde boter toe.
5. Hak de basilicumblaadjes fijn, snij de Caprice in blokjes.
6. Voeg ze bij de bereiding.
7. Zet een nacht in de koelkast.
8. Verwarm de oven de volgende dag voor op 240°C (th 8).
9. Vet de madeleinevormpjes in met wat boter (of gebruik een silicone bakplaat).
10. Vul de vormpjes voor 3/4.
11. Zet 4 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan tot 200°C (th 6/7).
12. Bak de madeleines nog 4 minuten.
13. Haal de madeleines uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Madeleines met Caprice des Dieux en basilicum

Voorbereiding

  1. Smelt de boter in een pan tot ze bruin kleurt.
  2. Giet door een puntzeef en laat afkoelen.
  3. Klop de eieren op in een kom, voeg de bloem en het gistpoeder toe, 2 snuifjes zout, piment d'Espelette en melk.
  4. Meng en voeg de gebruineerde boter toe.
  5. Hak de basilicumblaadjes fijn, snij de Caprice in blokjes.
  6. Voeg ze bij de bereiding.
  7. Zet een nacht in de koelkast.
  8. Verwarm de oven de volgende dag voor op 240°C (th 8).
  9. Vet de madeleinevormpjes in met wat boter (of gebruik een silicone bakplaat).
  10. Vul de vormpjes voor 3/4.
  11. Zet 4 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan tot 200°C (th 6/7).
  12. Bak de madeleines nog 4 minuten.
  13. Haal de madeleines uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.

Klaar, smullen maar!