I Love Cheese

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Een piramide Chavroux Bieslook 1
  • Kruimeldeeg 1 rol
  • Tonijn in olijfolie (nettogewicht, uitgelekt): 150 g
  • Tomaten 3
  • Ontpitte groene en zwarte olijven in ringetjes 60 g
  • Lente-uitjes 3
  • Eiren 3
  • Melk 10 centiliter
  • Zout
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche niçoise met Chavroux Bieslook

  • Ontpit de tomaten, snij ze in stukjes, bestrooi met zout en laat 30 minuten uitzweten in een vergiet.
  • Verwarm de oven voor op gasstand 6 of -180 °C.
  • Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  • Dep de tomaten voorzichtig af met keukenpapier. Doe er de licht verkruimelde tonijn, de fijngehakte lente-uitjes (wit + 2/3 van het groen) en de olijvenringetjes bij. Vermeng en schep op de taartbodem.
  • Roer de Chavroux onder de eieren en de melk. Giet over de vorige mix en schuif in de oven. Laat 30 min bakken.
  • Dien warm op, met een slaatje, als voor- of hoofdgerecht.