Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale
Voorbereiding
- Smeer de boterham royaal in met Balade smeerboter en bak af in een droge warme pan tot het brood lichtbruin en knapperig wordt
- Beleg het gebakken brood met een flinke laag tonijnsalade en leg daar bovenop een sneetje Passendale Caractère
- Plaats de boterham even onder de grill tot de kaas versmolten is met de tonijnsalade
- Vervolgens beleg je het brood met de asperges, de sla en een flinke laag gekaramelliseerde ui
- Als finishing touch eindig je met een kl dressing, de foreleitjes, halve radijsjes en kervel.
Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Dagny Ros.
Lijst met ingrediënten
4 pers
- Voorbereiding : 10min
- Cuisson : 10min
- Kaasmoment : een bijgerecht
- Kosten : Gemiddeld budget
-
- Passendale Caractère kaas 2 sneetjes
- Roggebrood of boerenbrood 4 sneden
- Voor de Tonijnsalade:
- Goede tonijn in olijfolie 2 blikken
- Mayonaise 2 el
- Zure room 4 el
- Mosterd van goede kwaliteit 2 el
- Gerookt paprikapoeder 1 kl
- Kappertjes 1 handvol
- Rode ui fijngesnipperd 1
- Grof zeezout en zwarte peper 1 snuifje
- *Voor de dressing:
- Mayonaise 1 el
- Zure room 2 el
- Sap en zeste 0.5 citroen
- Zwarte peper & grof zeezout 1 snuifje
- *Voor de Lollo Rossa sla (of krulandijvie):
- Krop wassen én drogen 0,5
- Voorzichtig mengen met 2 à 3 el van de dressing
- De dressing 2 el
- *Voor de gekaramelliseerde ui:
- Ui flinterdun snijden met een mandoline 0,5
- Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken) 1 el
- Rodewijnazijn 1 el