I Love Cheese

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale een bijgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale Caractère kaas 2 sneetjes
  • Roggebrood of boerenbrood 4 sneden
  • Voor de Tonijnsalade:
  • Goede tonijn in olijfolie 2 blikken
  • Mayonaise 2 el
  • Zure room 4 el
  • Mosterd van goede kwaliteit 2 el
  • Gerookt paprikapoeder 1 kl
  • Kappertjes 1 handvol
  • Rode ui fijngesnipperd 1
  • Grof zeezout en zwarte peper 1 snuifje
  • *Voor de dressing:
  • Mayonaise 1 el
  • Zure room 2 el
  • Sap en zeste 0.5 citroen
  • Zwarte peper & grof zeezout 1 snuifje
  • *Voor de Lollo Rossa sla (of krulandijvie):
  • Krop wassen én drogen 0,5
  • Voorzichtig mengen met 2 à 3 el van de dressing
  • De dressing 2 el
  • *Voor de gekaramelliseerde ui:
  • Ui flinterdun snijden met een mandoline 0,5
  • Dagelijkse roomboter van Balade (om te bakken) 1 el
  • Rodewijnazijn 1 el
1. Smeer de boterham royaal in met Balade smeerboter en bak af in een droge warme pan tot het  brood lichtbruin en knapperig wordt
2. Beleg het gebakken brood met een flinke laag tonijnsalade en leg daar bovenop een sneetje Passendale Caractère
3. Plaats de boterham even onder de grill tot de kaas versmolten is met de tonijnsalade
4. Vervolgens beleg je het brood met de asperges, de sla en een flinke laag gekaramelliseerde ui
5. Als finishing touch eindig je met een kl dressing, de foreleitjes, halve radijsjes en kervel.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Smörrebröd met tonijn, groene asperges, gekarameliseerde ui en Passendale

Voorbereiding

  1. Smeer de boterham royaal in met Balade smeerboter en bak af in een droge warme pan tot het  brood lichtbruin en knapperig wordt
  2. Beleg het gebakken brood met een flinke laag tonijnsalade en leg daar bovenop een sneetje Passendale Caractère
  3. Plaats de boterham even onder de grill tot de kaas versmolten is met de tonijnsalade
  4. Vervolgens beleg je het brood met de asperges, de sla en een flinke laag gekaramelliseerde ui
  5. Als finishing touch eindig je met een kl dressing, de foreleitjes, halve radijsjes en kervel.

Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Dagny Ros.