I Love Cheese

Warme boterham van Passendale Classic met witloof en hazelnoten

Warme boterham van Passendale Classic met witloof en hazelnoten

Warme boterham van Passendale Classic met witloof en hazelnoten een picknick Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Passendale® Classic, geraspt 100 g
  • Boter 80 g
  • Bloem 90 g
  • Melk 1 litre
  • Eidooiers 4
  • Zout & peper van de molen
  • Voor de boterham :
  • Pain de campagne à mie serrée 8 sneetjes
  • Witloof 4
  • hazelnootolie 4 eetlepels
  • Hazelnoten 12
1. Verwarm de grill van de oven voor op 250 °C.
2. Laat de boter smelten in een kookpot, maar laat ze niet te bruin worden.
3. Doe er de bloem bij en vermeng met de spatel tot ze goudgeel is.
4. Breng de melk aan de kook.
5. Giet de hete melk op de warme roux en klop ongeveer 10 min krachtig met de klopper.
6. Laat de bechamelsaus afkoelen en roer er de eidooiers en de kaas onder. Kruid met peper en zout.
7. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en giet er de bechamelsaus over.
8. Rooster onder de grill van de oven.
9. Dien op met witloofblaadjes, op smaak gebracht met hazelnootolie.
10. Bestrooi met verbrijzelde hazelnoten.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Warme boterham van Passendale Classic met witloof en hazelnoten

Voorbereiding

  1. Verwarm de grill van de oven voor op 250 °C.
  2. Laat de boter smelten in een kookpot, maar laat ze niet te bruin worden.
  3. Doe er de bloem bij en vermeng met de spatel tot ze goudgeel is.
  4. Breng de melk aan de kook.
  5. Giet de hete melk op de warme roux en klop ongeveer 10 min krachtig met de klopper.
  6. Laat de bechamelsaus afkoelen en roer er de eidooiers en de kaas onder. Kruid met peper en zout.
  7. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en giet er de bechamelsaus over.
  8. Rooster onder de grill van de oven.
  9. Dien op met witloofblaadjes, op smaak gebracht met hazelnootolie.
  10. Bestrooi met verbrijzelde hazelnoten.

Dit recept is een creatie van sterrenchef ​David Martin.