Bezig met laden
363 recepten gevonden
Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux
Charlin Ingrediënten- Caprice des Dieux 1
- rode bieten 2
- balsamicoazijn 2 eetlepels
- olijfolie
- treviso sla 100 gr
- ongezouten pistachenoten 40 gr
- zout
- peper
2. Leg de plakjes biet op 4 grote borden en laat ze lichtjes overlappen. Meng intussen de balsamicoazijn met de olijfolie en kruid met peper en zout. Besprenkel de bietencarpaccio met deze vinaigrette, dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Snij vlak voor het opdienen de Caprice des Dieux in dunne schijfjes. Was en droog de rode sla. Hak de pistachenoten grof en rooster ze 1 minuut op een hoog vuur in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
4. Bestrooi de carpaccio met geroosterde pistachenoten. Leg de plakjes Caprice des Dieux en de rode sla op de borden, kruid met een draai van de pepermolen en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Dieprode carpaccio met Caprice des Dieux
10 minutenPasta carbonara met Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- gerookte spekblokjes 120 gr
- Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari® 60 gr
- bieslook 2 eetlepels
- ui 1
- verse room 30 cl
- eieren 2 unité(s)
- Spaghetti 200 gr
- zout
- poivre
Pasta carbonara met Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari
10 minutenBoterham met champignons, pancetta en Saint Agur
Charlin Ingrediënten- boerenbrood 4 sneetjes
- pancetta 4 sneetjes
- Saint Agur® 125 gr
- knoflookteentje 1
- verse room 20 cl
- boter 15 gr
- sjalot 1
- champignon(s) de Paris 600 gr
Boterham met champignons, pancetta en Saint Agur
30 minutenQuiche met spinazie en Chavroux
Charlin Ingrediënten- verse spinazie 500 gr
- boter 20 gr
- Chavroux Piramide Natuur 1
- oeuf(s) 3 unité(s)
- pâte brisée 1 unité(s)
- sel 1
- muskaatnoot 1
- peper 1
2. Smelt de boter in een pan, voeg de spinazie toe laat 8 minuten stoven. Laat de spinazie daarna afkoelen in een zeef om alle vocht te laten weglopen en hak hem grof.
3. Klop de eieren en de Chavroux op in een kom. Voeg de spinazie toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
4. Verdeel de vulling over het deeg en bak 30 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Quiche met spinazie en Chavroux
30 minutenPenne op Siciliaanse wijze met camembert Coeur de Lion
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Camembert Cœur de Lion
- Penne 400 gr
- Tonijn 250 gr
- Zongedroogde tomaten in olie 100 gr
- Zwarte olijven zonder pit 100 gr
- Olijfolie
- Vinaigre balsamique 1 eetlepel
- Basilicum 1 bosje
Penne op Siciliaanse wijze met camembert Coeur de Lion
10 minutenPotje met foie gras en St Môret
Charlin Ingrediënten- foie gras gekookt 150 g
- Saint-Môret® 150 gr
- kokosmelk 20 cl
- kokospoeder 1 eetlepel
- boerenbrood 25 sneetjes
Potje met foie gras en St Môret
30 minutenRoereieren met Boursault
Charlin Ingrediënten- brood multi granen 8 sneetjes
- spek 8 sneetjes
- Boursault 100 gr
- bieslook 1 bosje
- boter 30 gr
- muskaatnoot 1 snufje
- peper
- sel
- verse room 5 cl
- eieren 8
Roereieren met Boursault
30 minuten
Charlin
een aperitief
Ingrediënten
2. Snij de lapjes grisonvlees in driehoekjes.
3. Besmeer de halve plakjes En Cas de Caprice met pesto, voeg enkele pijnboompitten toe en rol ze in een driehoekje grisonvlees.
4. Zet de hapjes vast met houten prikkers en leg ze op mooie serveerlepeltjes.
5. Versier met takjes rozemarijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
- En Cas de Caprice 1
- pignons de pin 1 eetlepel
- pesto 2 theelepels
- grisonvlees 5 sneetjes
- romarin 1 bosje
2. Snij de lapjes grisonvlees in driehoekjes.
3. Besmeer de halve plakjes En Cas de Caprice met pesto, voeg enkele pijnboompitten toe en rol ze in een driehoekje grisonvlees.
4. Zet de hapjes vast met houten prikkers en leg ze op mooie serveerlepeltjes.
5. Versier met takjes rozemarijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
10 minuten
Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges
Charlin Ingrediënten- olijfolie
- tarwegriesmeel 2 eetlepels
- blanke rozijnen 30 gr
- roze radijzin 4 theelepels
- minikomkommers 2
- Caprice des Anges 80 gr
- fleur de sel
2. Giet er 5 cl heet water over en laat opzwellen.
3. Maak de radijsjes schoon en snij ze in blokjes, hak de rozijnen grof.
4. Was de komkommers en snij ze in de lengte doormidden.
5. Hol ze voorzichtig uit met een lepeltje.
6. Meng het tarwegries met de blokjes radijs en de rozijnen.
7. Vul de komkommers met dit mengsel en leg er kleine blokjes Caprices des Anges bovenop.
8. Bestrooi met fleur de sel en eventueel enkele blaadjes rucola, en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Minikomkommer gevuld met Caprice des Anges
30 minutenQuenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis
Charlin Ingrediënten- citroenmelisse 4
- citroenschil rasp 2 theelepels
- citroensap
- rodevruchten 300 gr
- Piramide Chavroux® 1
- meelsuiker 100 gr
- eigeel 1
Quenelles van Chavroux-mousse met rode vruchtencoulis
10 minutenGlaasjes met Chavroux en tomatentartaar
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Piramide Chavroux Natuur 50 g
- vloeibare room 20 gr
- tomaten 2
- augurken 2
- uien 1 unité(s)
- zwarte olijven zonder pit 10
- peterselie 1 eetlepel
- olijfolie
- zout
- peper
- rucola 100 gr
2. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en meng die onder de fijngehakte augurken en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
3. Laat eventjes marineren en schep dan in de glaasjes zonder het tomatensap.
4. Versier met een takje dille.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Glaasjes met Chavroux en tomatentartaar
30 minutenPompoentaart met St Albray
Charlin Ingrediënten- pâtes feuilletée(s) préétalée(s) 1
- potiron 1 kilogramme(s)
- Saint Albray 150 gramme(s)
- olives noires dénoyautées 10 unité(s)
- muscade râpée 1 pincée(s)
Pompoentaart met St Albray
30 minutenSnijbietentaart met Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- snijbiet 1 kg
- ui 1
- olijfolie
- zout
- peper
- eieren 2
- basilicum 2 eetlepel
- verse room 4 eetlepels
- bloem 1 eetlepels
- Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari® 200 gr
- blokjes ham 75 gr
- kipfilets 160 gr
- tomaat 1
- deegblad 1
2. Stoof het wit samen met de ui 10 minuten in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg het groen toe, kruid met zout en peper en laat nog 10 minuten stoven.Laat goed uitlekken. Klop de eieren samen met de room los in een kom, voeg de gezeefde bloem toe, 40g Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari, het basilicum, de ham en de in stukjes gesneden kipfilet.
3. Voeg 50g geraspte kaas Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari toe en zet aan de kant. Snij de rest van de kaas in blokjes en voeg die bij het mengsel. Meng alles goed. Voeg de lauwe snijbiet toe.
4. Beleg de vorm met het deeg en giet daar de vulling in. Snij de tomaat in 10 dunne plakjes. Verdeel die over de taart, kruid met peper en bestrooi met de geraspte kaas Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari. Bak 45 tot 50 minuten op 200°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Snijbietentaart met Grana Padano Riserva Giovanni Ferrari
30 minutenLasagne bolognaise met Gran Padano Riserva Giovanni Ferrari
Charlin Ingrediënten- lasagnevellen 10
- gehakt vlees 600 gr
- gepelde tomaten 800 gr
- Gran Padano Riserva Giovanni Ferrari® 80 gr
- uien 4
- knoflook 2
- selderij 1 tak
- wortelen 2
- peterselie 2 eetlepels
2. Voeg de tomaten in blik, 4 eetlepels water en de kruiden toe. Kruid met peper en zout en laat sudderen op een zacht vuur.
3. Maak de bechamelsaus.
4. Bouw de lasagne op in een ovenschaal: leg een laag lasagnevellen, een laag vlees, een beetje bechamelsaus en Gran Padano Riserva Giovanni Ferrari. Herhaal dit en eindig met de geraspte kaas zodat de lasagne een gratinlaagje krijgt.
5. Zet 40 minuten in de oven op 180?.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Lasagne bolognaise met Gran Padano Riserva Giovanni Ferrari
30 minutenSchelpen met St Môret en Chorizo
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Saint-Môret 150 g
- Chorizo 20 sneetjes
- Sint-jakobsvruchten 5 stuukjes
- Granaatappel
- Olijfolie
- Zout
2. Snij de sint-jakobsvruchten in de breedte doormidden en bak ze bruin op een zacht vuurtje in een pan met een scheutje olijfolie.
3. Dresseer het bord door een halve sint-jakobsvrucht op een eerste plakje chorizo te leggen.
4. Bedek dit met een koffielepel St Môret en granaatappelzaadjes. Leg er een tweede plakje chorizo op om de schelp te vormen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Schelpen met St Môret en Chorizo
30 minutenMediterrane brochettes met frisse St Môret Apérifrais
Charlin een aperitief Ingrediënten- wartermeloen 300 g
- groene olijven 20 unité(s)
- St Môret Apérifrais Provençale 100 gr
- ham 10 tranche(s)
2. Wikkel elke olijf in een half sneetje rauwe ham.
3. Zet deze rolletjes van olijven en ham op een blokje meloen. Zet daar een hapje St Môret Apérifrais bovenop en zet alles vast met houten prikkers.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)