Bezig met laden
363 recepten gevonden
Boerensandwiches met Chaumes
Charlin Ingrediënten- Chaumes sneetjes 2 sneetjes
- Aoste-ham 2 sneetjes
- slablaadjes 50 gramme(s)
- boerenbrood 2 unité(s)
- augurken 50 g
2. Leg er ook de sneetjes Aoste-ham en de plakjes Chaumes op.
3. Snij de augurken in plakjes en werk daar de sandwich mee af. Sluit de sandwich.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boerensandwiches met Chaumes
10 minutenGevulde aubergines gegratineerd met Saint Albray
Charlin een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten- Saint Albray 200 g
- aubergine(s) 4
- tomaten 4
- rode paprika 2
- ui 1
- olijfolie
- tijm 1 theelepel
- peper
Gevulde aubergines gegratineerd met Saint Albray
10 minutenBruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s
Charlin een picknick Ingrediënten- Caprice des Anges 1
- rode paprika 1
- gele paprika 1
- boerenbrood 12 sneetjes
- knoflook 2 eetlepels
- bieslook 3 eetlepels
- olijfolie
- poivre
2. Haal de paprika's uit het plastic zakje en dan uit de aluminiumfolie. Ontvel ze, verwijder de steel, de pitjes en het kookvocht. Snij het vruchtvlees van elke paprika in reepjes.
3. Leg de sneetjes boerenbrood op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze ongeveer 4 minuten onder de ovengrill: ze moeten goed geroosterd zijn, maar mogen niet bruin worden (je kunt ook een broodrooster gebruiken). Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
4. Pel de knoflookteentjes en wrijf er het geroosterd brood mee in. Besprenkel ze met een scheutje olijfolie en bestrijk ze met Caprice des Anges. Leg er de reepjes rode en gele paprika op, kruid met een draai van de pepermolen en leg 2 of 3 takjes bieslook op elke bruschetta. Serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bruschetta’s van Caprice des Anges met gegrilde paprika’s
10 minutenHapjes van gerookte zalm met Chavroux
Charlin een snack Ingrediënten- roeryoghurt 2 eetleepels
- citroensap
- dille 2 eetlepels
- palmharten 200 gr
- gele paprika's 2
- eikenbladsla 1
- Pyramide Chavroux Natuur 1
- gerookte zalm 4 sneetjes
- olijfolie
Hapjes van gerookte zalm met Chavroux
10 minutenStoofpotjes met Maroilles Fauquet
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- varkensvlees 400 g
- aardappelen 4
- witloven 4
- sjalot 1
- bier 25 cl
- verse room 1 eetlepels
- boter 40 gr
- bruine suiker 2 eetlepels
- sojasaus 2 eetlepels
- Maroilles Fauquet ® 6 sneetjes
2. Doe ze in een kom en prak ze met een vork. Voeg de room, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng en zet aan de kant.
3. Snij het varkensvlees in blokjes, wentel het de bloem en bak enkele minuten in een sauteerpan in 20 g boter. Kruid met peper en zout. Zet aan de kant.
4. Voeg 20g boter toe aan de sauteerpan met de vleesjus en stoof de gesnipperde sjalot en fijngehakte witlofstronken (zonder barten). Voeg de bruine suiker, de sojasaus, het laurierblad en de Maroilles Fauquet toe en kruid. Laat slinken. Voeg het bier toe en laat opnieuw inkoken. Zet aan de kant.
5. Verwarm de oven voor op 180? (th. 6).
6. Schep de puree in de stoofpotjes, dan het vlees en tot slot het witlof en zet ze 15 minuten in de oven.
7. Dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Stoofpotjes met Maroilles Fauquet
30 minutenLolly’s met zalm en Caprice des Anges
Charlin een aperitief Ingrediënten- Caprice des Anges 1
- zalmmoot 125 gram
- dille en bieslook 2 eetlepel(s)
- maanzaadjes 2 eetlepel(s)
- specerijen (paprika, kaneel, piment d'Espelette) 2 eetlepel(s)
- gehakte, geroosterde hazelnoten 2 eetlepel(s)
- de geraspte schil van een halve citroen
- peper en zout
- zachte, volle boter 40 gram
- houten prikkers
2. Stoom de zalm gaar en laat afkoelen.
3. Plet de zalm met een vork, voeg geleidelijk aan de Caprice des Anges en de zachte boter toe.
4. Mix alles tot een glad geheel.
5. Zet twee uur in de koelkast.
6. Gebruik twee theelepels om van de Capriceroom bolletjes te vormen. Rol ze in de maanzaadjes of de noten of het specerijen- of kruidenmengsel en steek er een houten prikker in. Zet de bolletjes opnieuw in de koelkast. Herhaal tot alles op is.
7. Neem de lolly's net voor het serveren uit de koelkast.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Lolly’s met zalm en Caprice des Anges
30 minutenSalade van krokante pancetta en champignons gevuld met rucolapesto en Grana Padano Giovanni Ferrari
Charlin een bijgerecht Ingrediënten- Geraspte Grana Padano van Giovanni Ferrari® 25 gramme(s)
- niet al te grote Parijse champignons 250 gram
- pancetta in fijne plakjes 150 gram
- geroosterde pijnboompitten 25 gram
- schoongemaakte rucola (50g) 1 zakje(s)
- een goed handvol schoongemaakte sla naar keuze 4
- olijfolie
- balsamicoazijn 3 eetlepel(s)
- mosterd 0 theelepel(s)
- peper en zout
Salade van krokante pancetta en champignons gevuld met rucolapesto en Grana Padano Giovanni Ferrari
30 minutenSint-Jacobsnoten en asperges gegrild met vanilleolie en Grana Padano Giovanni Ferrari
Charlin Groot budget Ingrediënten- Grana Padano vlokken van Giovanni Ferrari (80g)® doosje(s)
- verse Sint-Jacobsnoten gram
- groene asperges bussel(s)
- citroensap
- kervel takje(s)
- peper en zout
- olijfolie
- zachte vanillepeul(en) 1
Sint-Jacobsnoten en asperges gegrild met vanilleolie en Grana Padano Giovanni Ferrari
30 minutenMini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Grana Padano schilfers Giovanni Ferrari® 80 gr
- San Daniele ham in fijne plakjes 80 gr
- artisjokharten in olie (nettogewicht, uitgelekt) 160 gr
- vermicelli 65 gr
- ei(eren) 4
- lichte verse room 8 cl
- bladpeterselie 12 blaadjes
- boter 1 nootje(s)
- Peper en zout
Mini frittata’s met artisjokharten, San Daniele en Grana Padano Giovanni Ferrari
10 minutenCrumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Geraspte Grana Padano Giovanni Ferrari 80 gr
- sperziebonen 300 gram
- kerstomaten 300 gram
- knoflookteentje(s) 1
- bloem 150 gram
- heel koude half gezouten boter 150 gram
- olijfolie 2 eetlepel(s)
- gedroogde tijm 0 eetlepel(s)
- Peper en zout
Crumble met Grana Padano Giovanni Ferrari, sperziebonen en kerstomaten
30 minutenRisotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari
Charlin een bijgerecht Ingrediënten- Geraspte Grana Padano Giovanni Ferrari® doosje(s)
- groene asperges bussel(s)
- arboriorijst gram
- gerookte spekreepjes gram
- ui(en) 1
- witte wijn cl
- warme bouillon (water + 1 blokje) cl
- boter gram
- olijfolie
- peper en zout
Risotto met aspergepunten en Grana Padano Giovanni Ferrari
30 minutenZandkoekjes met parmezaan
Charlin een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten- Geraspte Parmigiano Reggiano Giovanni Ferrari (80g) 1 doosje(s)
- bloem 100 gram
- aardappelzetmeel 25 gram
- zachte half gezouten boter 80 gram
- ei(eren) 2
- afgestreken theelepel(s) paprika 1
- lange tak verse rozemarijn 1
- vijfbessenpeper
- Maanzaadjes
Zandkoekjes met parmezaan
30 minutenBoterham met paddestoelen en Saint Agur
Charlin Ingrediënten- Saint Agur 125 gram
- grote champignons 100 gram
- stronk witloof 1 eenhe(i)d(en)
- tomaten 3 eenhe(i)d(en)
- krulsla 1 eenhe(i)d(en)
- platte peterselie 2 takje(s)
- yoghurt 1 eenhe(i)d(en)
- rode wijnazijn 2 eetlepel(s)
- Peper
- notenbrood 8 sneetjes
Boterham met paddestoelen en Saint Agur
10 minutenUiensoep met Saint Albray
Charlin Ingrediënten- uien 4
- Saint Albray 100 gram
- boter 30 gram
- kippebouillon 1 liter(s)
- eetlepel(s)tijm 1
- volkorendbrood 8 sneetje(s)
Uiensoep met Saint Albray
10 minutenRoggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise
Charlin een snack Ingrediënten- klein roggebrood 1
- jonge spinazie 100 gram
- geconfijte tomaten 1 potje(s)
- rodewijnazijn 1 eetlepel(s)
- olijfolie (extra vierge) 3 eetlepel(s)
- sjalot(ten) 1
- sneetje(s) Passendale® Classic 4
- teentje(s) look 2
- mayonaise 150 gram
- peper
- zout
Roggebrood met Passendale, tomatencompote en lookmayonaise
30 minutenBaguette met Passendale en basilicumolie
Charlin Ingrediënten- Passendale® Classic 1 pak(ken) sneetje(s)
- ijsbergsla 1 krop
- pancetta (Italiaans gepekeld buikspek) 12 sneetje(s)
- kappertjes 1 eetlepel(s)
- kleine augurkjes 4
- tomaat(en) 1
- zwarte olijven 12
- bieslook
- verse basilicum
- enkele blaadjes spinazie
- olijfolie (extra vierge)
- peper
- zout