Bezig met laden
363 recepten gevonden
Toast Passendale op Raclette wijze
Charlin Gemiddeld budget Ingrediënten- Boerenbrood sneetjes 4 sneden
- Aardappelen 200 gram
- Passendale Classic 4 sneetjes
- droge witte wijn 2 deciliter
- Bouillon 1 blokje
- rozemarijn 1 takje(s)
- sjalot(ten) 1
- boter 50 gram
- Dunne vleesbrood 12 sneetjes
- Peper
- Zout
2. Schil en hak de sjalot. Smelt de boter en voeg de sjalot toe. Als de sjalot doorzichtig is, voeg dan de aardappelen, de rozemarijn toe en overgiet het met witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje.
3. Kook op middelhoog vuur tot de aardappelen de witte wijn hebben geabsorbeerd. Rooster de sneetjes brood, leg het vleesbrood, de aardappelen en vervolgens een plakje Passendale, dat eerder met de raclettemachine is gesmolten, op het brood.
4. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Toast Passendale op Raclette wijze
30 minutenRoastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood
Charlin Ingrediënten- fijn gesneden roastbeef 4 sneden
- augurken 8
- Gentse mosterd 1 soeplepel
- Passendale® Classic 4 sneden
- zuurdesembrood 4 sneden
- Piment d'Espelette
- Zwarte peper
- Boter met Guérande
- zout
Roastbeef, augurken, gentse mosterd en Passendale op zuurdesembrood
10 minutenKnapperige vierkantjes met En Cas de Caprice
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- En Cas de Caprice 4 sneetjes
- brickdeeg gesneden in vierkanten van 6x6 cm 3 vel(len)
- gesmolten boter 30 gram
- peper
- zout
- poedersuiker 1 afgestreken eetlepel(s)
- kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder) 1 afgestreken theelepel(s)
- geroosterde hazelnoten in stukjes gehakt 1 eetlepel(s)
2. Smeer de vierkante stukjes brickdeeg in met gesmolten boter.
3. Kruid met peper en zout en bestrooi met het suikermengsel.
4. Leg de vierkantjes op een plaat en zet ze 2 min onder de grill tot ze goudbruin zijn.
5. Leg 5 vierkantjes op mekaar en leg er voorzichtig een schijfje En Cas de Caprice op.
6. Kruid met peper en zout en bestrooi met de hazelnoten.
7. Om meteen van te genieten!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Knapperige vierkantjes met En Cas de Caprice
30 minutenClafoutis met gestoomde aardappelen en Mini Caprice
Charlin Ingrediënten- Mini Caprice 2
- aardappel(en) 2 middelgrote
- gesnipperde bieslook 1 eetlepel(s)
- peper
- zout
- gemalen komijn 0 theelepel(s)
- bloem 40 gram
- room 12 centiliter(s)
- ei(eren) 1 eenhe(i)d(en)
- in stukjes gesneden boter 30 gram
2. Snij intussen de aardappelen in blokjes en stoom ze gaar.
3. Snij de 2 Mini Caprice in blokjes.
4. Klop het ei los met de room, kruid met peper en zout. Voeg de komijn toe, roer er de bloem onder en klop tot een glad en romig deeg. Voeg tenslotte de bieslook toe en meng opnieuw.
5. Neem 4 deksels van Mini Caprice en bekleed de binnenkant met aluminiumfolie of bakpapier.
6. Smeer de binnenkant van de vormen in met boter en verdeel er de aardappelen en de kaas over. Bedek vervolgens met deeg.
7. Verdeel de boter over de bereiding en bak in de oven totdat de bovenkant enigszins lichtbruin begint te worden (ongeveer 12 minuten).
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Clafoutis met gestoomde aardappelen en Mini Caprice
30 minutenMini Caprice in krokant jasje
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Mini Caprice 2
- brickdeeg 1 vel(len)
- gesmolten boter 30 gram
- gesnipperde kruiden (bieslook, munt, peterselie en kervel) 1 eetlepel(s)
- peper en zout
- gehakte rozijnen 1 eetlepel(s)
- rode appel (pink lady, fuji of gala) 1 eenhe(i)d(en)
2. Schraap een beetje van de witte korst van de Mini Caprice af.
3. Snij het vel brickdeeg in repen van 3 cm.
4. Leg de repen plat en smeer ze in met gesmolten boter. Bestrooi met de verse kruiden, de gehakte rozijnen, peper en zout.
5. Leg de Mini Caprice op bakpapier op de ovenplaat.
6. Leg de deegreepjes rondom elke Mini Caprice zodat de kaasjes volledig bedekt zijn.
7. Zet de ovenplaat met de Mini Caprice 8 à 10 minuten in de oven. Spoel en snij de appel in ringen.
8. Schik de appelringen op een bord en zet er de lichtbruin gebakken Mini Caprice bovenop.
9. Breng op smaak met peper en zout, versier met kruiden en serveer meteen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini Caprice in krokant jasje
30 minutenMuffins voor twee met Caprice des Anges
Charlin Ingrediënten- Caprice des Anges in blokjes gesneden 100 g
- bloem 80 gram
- eieren 2 eenhe(i)d(en)
- lauwe melk 6 centiliter(s)
- zonnebloemolie (of het equivalent in boter) 5 centiliter(s)
- gist 0 zakje
- coppa in fijne reepjes gesneden 30 gram
- gekonfijte tomaten in blokjes gesneden 30 gram
- peper en zout
2. Klop de eieren los met peper en zout, voeg geleidelijk aan de gezeefde bloem toe en meng goed.
3. Meng er dan de melk en de olie onder en klop tot een glad deeg.
4. Voeg voorzichtig de coppa toe, de gekonfijte tomaten en de Caprice des Anges.
5. Verdeel het deeg over papieren bakvormpjes of een bakplaat voor muffins en zet 20 minuten in een op 180 ° C voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Muffins voor twee met Caprice des Anges
30 minutenSalade van komkommer en zalm met Caprice des Anges
Charlin een bijgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten- Caprice des Anges
- gerookt zalmhaasje 100 gram
- komkommer(s) 2 eenhe(i)d(en)
- zwarte sesamzaadjes 1 afgestreken eetlepel(s)
- gehakte citroenmelisse 1 koffielepel(s)
- gesnipperde bieslook 1 afgestreken eetlepel
- sesamolie 1 eetlepel(s)
- peper en zout
- roze peperbolletjes
- zwart sesamzaad
2. Spoel de komkommers, snij ze in heel fijne schijfjes. Doe ze in een kom, voeg peper, zout, sesamolie, bieslook, citroenmelisse toe en meng.
3. Snij het zalmhaasje in mooie blokjes.
4. Neem kommetjes en schik er de gekruide komkommerschijfjes en de zalmblokjes in, leg er de dobbelsteentjes Caprice des Anges bovenop.
5. Bestrooi de zalm met zwart sesamzaad en de Caprice des Anges met gemalen roze peperbolletjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Salade van komkommer en zalm met Caprice des Anges
30 minutenItaliaanse lolly van St Môret Apérifrais
Charlin Ingrediënten- St Môret Apérifrais Pesto 12
- gekookte ham 2 sneetjes
- pizza deeg 1
Italiaanse lolly van St Môret Apérifrais
30 minutenLekkere brochette met St Môret Apérifrais Pesto
Charlin Ingrediënten- saumon fumé 120 g
- tomates-cerises 12 unité(s)
- St Môret® Apérifrais® Pesto 12
- piment d'Espelette 1 cuillère(s) à soupe
- olijfolie 1 eetlepel
Lekkere brochette met St Môret Apérifrais Pesto
10 minutenCake met ham en St Albray
Charlin een aperitief Ingrediënten- sel 1
- lait 75 centilitre(s)
- jambon blanc 3 tranche(s)
- Saint Albray 120 gramme(s)
- levure chimique 12 gramme(s)
- oeuf(s) 3 unité(s)
- farine 200 gramme(s)
- beurre 80 gramme(s)
2. Meng de eieren met de zachte boter. Voeg de bloem, de melk, het zout, de blokjes St Albray en de ham toe.
3. Voeg het bakpoeder toe en klop de eiwitten stijf. Voeg tot slot geleidelijk de eiwitten toe.
4. Zet 1 uur in de oven op 175°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cake met ham en St Albray
30 minutenCake met ham, olijven en Camembert le Rustique
Charlin een aperitief Ingrediënten- peterselie 1 bussel(s)
- peper 1 snufje
- mosterd 2 eetlepels
- zout 1 theelepel
- melk 15 cl
- arachideolie 5 cl
- bakpoeder 8 gr
- eieren 5
- bloem 200 gr
- zwarte olijven zonder pit 75 gr
- peper 160 gr
- camembert Le Rustique® 100 gr
2. Meng de bloem en het bakpoeder eronder. Meng tot een glad deeg en voeg dan de ham, de Camembert Le Rustique, de olijven, de peterselie en de gehakte kruiden toe.
3. Giet alles in een cakevorm en bak 30 minuten op 180°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Cake met ham, olijven en Camembert le Rustique
30 minutenTaart met tomaat en Boursault
Charlin Ingrediënten- Provençaalse kruiden 1 eetlepel
- mostard 1 eetlepel
- peper 1 snufje
- zout 1 snufje
- eieren 3
- Boursault 4 sneetjes
- kerstomaten 12
- bladerdeeg 1
2. Halveer de kerstomaten en snij de Boursault-kaas in plakjes. Leg de plakjes geitenkaas en de gehalveerde kerstomaten op de bodem van de taartvorm in de vorm van een rozet. Kruid met peper en zout. Klop 3 eieren op en giet ze erover.
3. Zet 40 minuten in de oven op 180°C. Klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Taart met tomaat en Boursault
30 minutenBoterhammen met Boursault
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- knoflook 2
- Boursault 1
- volkorenbrood 8 sneetjes
2. Leg er de sneetjes Boursault op. Bak de boterhammen 5 minuten in de oven op 210°C (grill) tot de kaas smelt. Overheerlijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterhammen met Boursault
10 minutenKip met curry en Boursault, amandelcrumble en Granny-appelen.
Charlin Ingrediënten- koriander 1 eetlepel
- bloem 40 gr
- boter 40 gr
- ongezouten pinda's 1 eetlepel
- amandelschilfers 3 eetlepels
- Boursault® 100 gr
- citroensap 1
- appel granny-smith 1
- uien 2
- peper 1 snufje
- zout 1 snufje
- curry 1 theelepel
- kipfilets 360 gr
Kip met curry en Boursault, amandelcrumble en Granny-appelen.
30 minutenGemengde salade met Boursault-chips
Charlin Ingrediënten- olijfolie vinaigrette 2 eetlepels
- peterselie 2 eetlepels
- rozijnen van Corinth 2 eetlepels
- noten 1 eetlepel
- bietblanderen 30 gr
- "little gem" sla 1
- witloven 2
- peper 1 theelepel
- zout 1 snufje
- gouden sesam 1 eetlepel
- eiwit 1
- maïsmeel 40 gr
- bloem 30 gr
- Boursault 50 gr
Gemengde salade met Boursault-chips
30 minutenVelouté van biet met Boursault
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- bieslook 2 theelepel
- komijn 1 theelepel
- Boursault 100 gr
- casinobrood 3 sneetjes
- boter 20 gr
- olijfolie 3 eetlepels
- peper 1 snufje
- zout 1 snufje
- tentje knoflook 1
- ui 1
- sinaasappelsap 10 cl
- sinaasappelschil 2 eetlepels
- rode biet 160 gr