Bezig met laden
363 recepten gevonden
Kipreepjes en risotto van sperziebonen met St Môret
Charlin Ingrediënten- peper 1 snufje
- zout 1 snufje
- aardnotenolie 5 cl
- water 50 cl
- ongezouten pinda's 80 gr
- dragon 2 eetlepels
- sperziebonen 400 gr
- parmezaanse 100 gr
- kipfilets 4
- St Môret® 150 gr
Kipreepjes en risotto van sperziebonen met St Môret
30 minutenMadeleines met Caprice des Dieux en basilicum
Charlin Ingrediënten- piment d'Espelette 1 snufje
- basilicum 3 eetlepels
- melk 5 cl
- boter 125 gr
- gistpoeder 6 gr
- Bloem 150 gr
- eiren 2
- Caprice des Dieux 120 gr
- zout 1 snufje
2. Giet door een puntzeef en laat afkoelen.
3. Klop de eieren op in een kom, voeg de bloem en het gistpoeder toe, 2 snuifjes zout, piment d'Espelette en melk.
4. Meng en voeg de gebruineerde boter toe.
5. Hak de basilicumblaadjes fijn, snij de Caprice in blokjes.
6. Voeg ze bij de bereiding.
7. Zet een nacht in de koelkast.
8. Verwarm de oven de volgende dag voor op 240°C (th 8).
9. Vet de madeleinevormpjes in met wat boter (of gebruik een silicone bakplaat).
10. Vul de vormpjes voor 3/4.
11. Zet 4 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan tot 200°C (th 6/7).
12. Bak de madeleines nog 4 minuten.
13. Haal de madeleines uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Madeleines met Caprice des Dieux en basilicum
30 minutenGratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- Aardappelen 1 kg
- Raclettekaas Natuur Le Rustique® 8 sneejtes
- Boter 25 gr
- Melk 50 cl
- Verse room 25 cl
- Knoflookteentje 1
- Muskaatnoot 1 snufje
- Zout 1 snufje
- Peper 1 snufje
2. Kook verder op een zacht vuur, ongeveer 10 minuten. Let goed op dat de melk niet overkookt. De aardappelen zijn gaar als ze zacht zijn. Zet de aardappelen en de melksaus aan de kant.
3. Voeg de verse room toe onder voortdurend roeren.
4. Snij het knoflookteentje doormidden en verwijder de kiem. Wrijf de bodem van een ovenschaal in met een half knoflookteentje en hak de rest fijn.
5. Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Giet de melk-roomsaus over de aardappelen. Zet 40 minuten in de oven op 180°C.
6. Verdeel de raclettekaas Le Rustique over de gratin en laat nog een tiental minuten bakken.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Gratin dauphinois met raclettekaas Le Rustique
30 minutenFlan van courgette met camembert Le Rustique
Charlin Ingrediënten- courgette(s) 3
- camembert Le Rustique® 150 gr
- ui 1
- teentje knoflook 2
- eieren 4
- verse room 20 gr
- zout
- peper
2. Bak dit aan in een pan. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
3. Meng de room, de eieren en de in stukjes gesneden Camembert in een kom. Kruid met peper en zout. Overgiet de courgettes met deze bereiding. Leg tot slot de sneetjes of blokjes Camembert op de flan.
4. Zet 15 tot 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven en controleer de flan regelmatig.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Flan van courgette met camembert Le Rustique
30 minutenSaus van Camembert Le Rustique
Charlin Ingrediënten- camembert Le Rustique 100 g
- verse room 10 cl
- sel 1 snufje
- peper 1 snufje
- ui
- boter 15 gr
- salie 1 snufje
2. Voeg de room en de in blokjes gesneden Camembert Le Rustique toe, met korst, en laat dit smelten op een zacht vuur.
3. Kruid met peper en zout en voeg de salie toe.
4. Mix, laat nog enkele seconden doorwarmen en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Saus van Camembert Le Rustique
10 minutenBloemkoolgratin met Brie Coeur de Lion
Charlin Ingrediënten- bloemkool 1 kg
- Brie Coeur de Lion 150 gr
- muskaatnoot 1 snufje
- boter 50 gr
- bloem 30 gr
- melk 20 cl
- verse room 20 cl
- zout 2 snufjes
- peper 2 snufjes
2. Maak de bechamelsaus, smelt de boter en voeg de bloem toe onder voortdurend roeren. Voeg de koude melk en de room toe en blijf roeren. Roer tot het mengsel begint in te dikken. Kruid met peper, zout en een snuifje muskaatnoot.
3. Snij de Brie Cœur de Lion in blokjes en voeg de helft ervan bij de bechamelsaus.
4. Schep de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, voeg de bechamelsaus en de rest van de Brie Coeur de Lion toe, alsook een tweede snuifje muskaatnoot.
5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180-210°C (th. 6-7). Dien heel warm op!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Bloemkoolgratin met Brie Coeur de Lion
30 minutenQuiche lorraine met St Albray
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- eiren 3
- crème entière liquide 30 centilitre(s)
- lardons 200 gramme(s)
- Saint Albray 100 gramme(s)
- pâtes feuilletée(s) préétalée(s) 1 unité(s)
2. Meng de eieren en de room. Voeg de blokjes St Albray toe en meng.
3. Warm de spekblokjes op in een pan zonder ze te bakken.
4. Rol het bladerdeeg uit en verdeel er de spekblokjes over. Giet er het ei- en roommengsel over en zet 30 minuten in de oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Quiche lorraine met St Albray
30 minutenEclairs met Boursault
Charlin Ingrediënten- peper 1 snufje
- zout 1 snufje
- eieren 3
- boter 50 gr
- bloem 125 gr
- Boursault® 1
Eclairs met Boursault
10 minutenBrie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken”
Charlin Einde van de maaltijd Ingrediënten- salade 50 gr
- peper 1 snufje
- zout 1 snufje
- olijfolie 1 eetlepel
- basilicum 4 eetlepels
- uien 1
- zwarte olijven zonder pit 25 gr
- gedroogde tomaten 50 gr
- Brie de Caractère Le Rustique 1
Brie Le Rustique gevuld met “zuiderse smaken”
30 minutenTaartje met Brie Coeur de Lion, bosbessen en rozemarijn
Charlin Budgetvriendelijk Ingrediënten- balsamicoazijn 1 eetlepel
- rozemarijn 1
- bosbessen 2 eetlepel
- honing 1 eetlepel
- kaneel 1 snufje
- muskaatnoot 1 snufje
- boter 30 gr
- rode ui 1
- bladerdeeg 1
- Brie Coeur De Lion 200 gr
Taartje met Brie Coeur de Lion, bosbessen en rozemarijn
30 minutenWraps met Coulommiers Coeur de Lion en 2 soorten zalm
Charlin een snack Ingrediënten- Coulommiers Cœur de Lion 1
- gerookte zalm 80 gr
- zalm natuur 100 gr
- tortilla wraps 4
- avocado 1
- dille 1 eetlepel
- limoen 1
- rode ui 1
- spinazie 2 bosje
- verse room 3 eetlepels
Wraps met Coulommiers Coeur de Lion en 2 soorten zalm
30 minutenMediterrane kroketten van Camembert Coeur de Lion
Charlin een aperitief Ingrediënten- Camembert Cœur de Lion 1
- paneermeel 250 gr
- bloem 100 gr
- eieren 3
- olijfolie 1 eetlepel
- koriander 3 eetlepels
- munt 3 eetlepels
- komijn 1 theelepel
- paprika 1 theelepel
- frituurolie 1 l
- sla 1
Mediterrane kroketten van Camembert Coeur de Lion
30 minutenGevulde champignons met Maroilles Fauquet en kruiden
Charlin een aperitief Ingrediënten- Maroilles Fauquet
- champignon(s) de Paris 12 unité(s)
- gousse(s) d'ail 1 unité(s)
- ciboulette 1 botte(s)
- jus de citron 1 cuillère(s) à soupe
- huile d'olive 1 cuillère(s) à soupe
- poivre 1 pincée(s)
Gevulde champignons met Maroilles Fauquet en kruiden
30 minutenTartiflette met Chaumes, krenten en komijn
Charlin een hoofdgerecht Ingrediënten- Chaumes 300 g
- ganzenvet 10 g
- room 4 eetlepels
- komijn 1 theelepel
- witte wijn 10 cl
- krenten 3 eetlepels
- rode uien 1
- spek 150 g
- aardappelen 1 kg
2. Was de aardappelen en kook ze in de schil beetgaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en schil ze.
3. Stoof de gesnipperde ui in het ganzenvet in een grote braadpan op een zacht vuur, voeg de spekblokjes toe en dan de in plakken gesneden aardappelen.
4. Stel de tartiflette samen in een met boter ingevette schaal. Schik er een laag aardappelschijfjes en spekblokjes in, een laag in reepjes gesneden Chaumes, wat komijn en de krenten. Leg er terug een laag aardappelen op en dan een laag kaas. Eindig met de room.
5. Zet de tartiflette 30 à 35 minuten in een op 210°C voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Tartiflette met Chaumes, krenten en komijn
30 minutenCaprice des Anges met courgette
Charlin Ingrediënten- versgemalen peper 3 snufjes
- zout 3 snufjes
- olijfolie 3 eetlepels
- rijstazijn 3 eetlepels
- verse gember 1 theelepel
- rozepompelmoes 1
- pijnboompitten 50 gr
- courgettes 2
- Caprice des Anges® 1
- sel
2. Schil de pompelmoes, snij de kwartjes voorzichtig los met een scherp mes en snij de kwartjes in twee.
3. Meng de rijstazijn met zout en peper in een kom, voeg al roerend de olijfolie toe.
4. Was en snij de courgette in fijne reepjes. Doe die samen met de , de pompelmoeskwartjes en de vinaigrette in een kom.
5. Meng en verdeel de salade over 4 borden. Snij de Caprice des Anges in blokjes, strooi die over de salade en dien onmiddellijk op.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Caprice des Anges met courgette
30 minutenRucolasalade met Caprice des Dieux
Charlin Ingrediënten- bieslook 2 eetlepels
- pijnboompitten 2 eetlepels
- vinaigrette met olijfolie 3 eetlepels
- primeurgroenten 400 gr
- rucola 200 gr
- Caprice des Dieux® 200 gr
2. Snij de Caprice des Dieux in sneetjes en rol ze in de bieslook en de gehakte pijnboompitten.
3. Breng de salade op smaak met een vinaigrette met olijfolie en leg de sneetjes Caprice des Dieux met de pijnboompitten rond de groenten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)