Risotto met Saint Albray ®, prei en shiitakes

Bak de fi jngesneden prei aan in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg de rozemarijn toe, dek af en laat 5 minuten stoven op zacht vuur.
Doe er de rijst bij, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Doe er de warme bouillon geleidelijk aan bij, een pollepel per keer, telkens wanneer de bouillon door de rijst is geabsorbeerd. (Reken 20 minuten kooktijd in totaal, op heel zacht vuur).
Wrijf ondertussen de shiitakes schoon (vermijd water) en snij ze in plakjes. Bak ze in 1 eetlepel olie in een pan met antikleefbodem. Kruid met peper en zout. Snij de Saint Albray® in repen.
Breng de risotto op smaak met peper en zout en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Strooi er de champignons en kaasreepjes bovenop en serveer meteen.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *