Sorbet van St Môret®, bergamot, acaciahoning, crumble, cacao en limoen

Sorbet-StMoret

Bereiding

1.  – Breng het water met de suiker en de honing aan de kook. Haal van het vuur, voeg de
St Môret® toe en breng op smaak met de bergamot. Mix alles en laat draaien in de sorbetmachine.

Hebt u geen sorbetmachine? Zet het mengsel in de diepvries en roer elke 40 minuten om, en dit 4 keer in totaal.

 

2° – Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een pasta. Zet 1 uur in de koelkast. Doe de pasta tussen 2 stukken bakpapier en rol met een deegrol uit tot een dikte van 2 mm.

– Bak deze vervolgens op een vel bakpapier in een voorverwarmde oven, en dit  gedurende 10 à 15 minuten op 175°C.

– Laat afkoelen en verkruimel.

 

3°  –  Verkruimel de meringue.

– Serveer met de frambozen, enkele korianderblaadjes en een beetje olijfolie met lavendel. Net vóór het opdienen raspt u er beetje zeste van limoen over.

 

Vervang dan de limoen door een combawa, die voor nog meer complexiteit zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *