Romantisch aperitief

Kaas break voor twee.

image1

Zin in een heerlijke portie romantiek voor Valentijn? Dan is een aperitiefje met z’n tweetjes ongetwijfeld het ideale moment om alles te vergeten en je te laten verleiden door een lekker stukje kaas! Wij reiken je graag enkele ideeën aan:

Met Caprice des Dieux

image2

Kies je voor Caprice des Dieux, dan wordt je aperitief fluweelzacht. Met deze verse, smeltzachte lekkernij zijn heel wat combinaties mogelijk. Snij het kaasje in gelijke plakjes van een halve centimeter dik, schik ze vervolgens op een leuke schotel en garneer ze met wat vijgenjam en een sneetje coppa. Doe er wat verse rucolablaadjes over en gebruik ten slotte even de pepermolen.

Om te drinken? Een roséchampagne op basis van pinot-noirdruiven.
En op de achtergrond? Een jazzy crooner, zoals Frank Sinatra.
image3

Met Pavé à la Leffe

logo-pav-leffe

Dankzij zijn stevige textuur is Pavé à la Leffe ideaal om in staafjes te snijden. Kies voor de presentatie een mooie houten snijplank. Als begeleiding? Ga voor vers gesneden charcuterie, een handjevol mooie olijven, gehalveerde vijgen en wat verse amandelen. Pavé à la Leffe is verkrijgbaar in twee variëteiten: gerijpt met blond bier, voor een wat kruidigere smaak, en gerijpt met bruin bier, voor een vleugje karamel.

image4

Om te drinken?
We gaan voor contrast en schenken een cocktail in die zweeft tussen zoet en bitter: de boulevardier! Doe hiervoor in een mengglas 3 cl rode vermouth, 3 cl bitter (bv. van de Distillerie de Biercée, of Campari) en 3 cl singlemaltwhisky. Voeg ijsblokjes toe en dien op in een tumbler. Versier het glas met een sinaasappelschijfje.
En op de achtergrond?
Melodieuze, eigentijdse folk, zoals First Aid Kit.

Met Chaumes

logo-chaumes

Chaumes is een typisch rustiek streekproduct dat je gezellige aperitief een warme en gulle toets geeft. Daarom denken we meteen aan verrukkelijke toastjes met Chaumes: meng een ei, een fijngehakt uitje en een snuifje Piment d’Espelette, smeer het op de toastjes en laat ze 10 min. bakken in de oven… Perfect om van te smullen bij de open haard.

image5

Om te drinken?
Een sauvignon, indien mogelijk uit Nieuw-Zeeland, die de frisheid van de combinatie zal benadrukken.
En op de achtergrond?
Eigentijdse pianomuziek, zoals van Philip Glass.

Met Saint Môret Mousse

logo-st-moret

Deze verse, 100% natuurlijke geklopte kaas leent zich tot tal van combinaties. Kleine vierkante toastjes maken van een sneetje goed boerenbrood is bijvoorbeeld een prima idee. Besmeer ze met Saint Môret Mousse en zet ze 1 à 2 minuten in de oven op 200 °C. Garneer met een beetje honing met witte truffel en dien op.

Om te drinken?
Een chenin blanc uit de Loirestreek: een minerale wijn met lange afdronk.
En op de achtergrond?
Een onvervalste klassieker, zoals ‘Die Winterreise’ van Franz Schubert.
image6

Met Chavroux

logo-chavroux

Krokant en fris tegelijk? Geen probleem met dit rock-‘n-rollaperitief en twee onafscheidelijke vrienden: romige Chavroux-geitenkaas en Bugles, de heerlijk krokante hoorntjes op basis van maïs. Hiervoor hoef je het kaasje enkel uit de verpakking te halen en op een schotel met opstaande randen te plaatsen. Besprenkel de Chavroux vervolgens met zoetzure saus en gebruik de Bugles als lepeltje om de verrukkelijke combinatie te proeven. Onweerstaanbaar!

image7

Om te drinken?
Een sensuele cocktail: de Ginger Bordeaux! Ingrediënten: een Granny Smith-appel, een sneetje verse gember, 1 cl citroensap, 2 koffielepels kweeperengelei (of appelsap) en 5 cl witte bordeaux. Snijd de appel in kleine stukjes (niet schillen). Plet de stukjes appel met de gember en de kweeperengelei (of het appelsap). Voeg het citroensap, de witte bordeaux en de ijsblokjes toe. Doe het mengsel in de shaker, schud goed, filter en dien op in een wijnglas met ijsblokjes.
En op de achtergrond?
Lekker melige rock, bijvoorbeeld Foreigner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *