Provençaalse ovenschotel van zuiderse groenten met Chavroux®

Bereiding

Ovenschotel

Spoel al de groenten. Verwarm de olijfolie in een braadpan, voeg de uien toe, de look, de gepelde en in reepjes gesneden paprika’s, de tijm, de rozemarijn en de laurier, peper en zout. Laat stoven op zacht vuur.

Snij de aubergines in plakjes van 1 cm, bak ze goudbruin in olijfolie, kruid met peper en zout en zet opzij.

Snij de courgettes in plakjes van 1 cm, gaar ze 1 min in gezouten kokend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snij de tomaten in plakjes van 5 mm, kruid ze met peper en zout en zet opzij.

Vul een ovenschaal in opeenvolgende lagen met de groenten en de gekonfijte uien en paprika’s.

Zet 1 u 15′ in de oven op 160°. Overgiet op het einde met de warme bechamel met Chavroux®.

 

Bechamel met Chavroux®

Laat de boter in een kookpot smelten, voeg de bloem toe en roer met een spatel. Laat 2 min op zacht vuur bakken. Voeg er de koude melk, al roerend met een garde, geleidelijk bij. Laat 3 min doorkoken, voeg dan de Chavroux® toe en mix.

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

Cyril Haberland chef étoilé
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *