VELOUTÉSOEPJE VAN BUTTERNUT, BROODJES MET RICHESMONTS®-KAAS

veloute-richesmonts

Bereiding

1) Verwarm de oven voor op 250°C (thermostaat 8-9).
2) Schil de pompoen en verwijder de zaden en draden met een lepel. Snijd het vruchtvlees in dikke blokjes van gelijke vorm.
3) Verhit de boter in een grote pan op een vrij hoog vuur. Doe er, zodra ze bruin kleurt, de gepelde en gesnipperde ui bij en stoof hem glazig. Voeg de pompoenblokjes al roerend toe, zodat ze helemaal met boter bedekt zijn en laat ze 5 minuten stoven. Voeg water toe tot ze helemaal onder staan, doe de kardemompeultjes er bij en breng alles aan de kook; zet vervolgens het vuur lager en laat 15 à 20 minuten sudderen op een matig vuur.
4) Neem de pan van het vuur zodra de blokjes zacht zijn en schep 2 pollepels van het kookvocht af; bewaar dit. Verwijder de kardemompeulen, mix de inhoud van de pan en leng de soep desgewenst aan met het bewaarde vocht. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een vleugje verse room.
5) Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Verdeel het brooddeeg in 8 gelijke delen en spreid elk hompje uit in een eerder lange en smalle rechthoekige vorm op een met bloem bestoven werkvlak. Garneer met de Richesmonts®-sneetjes, de rode-uiringen en de spinazieblaadjes. Schik de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 7 minuten in de oven. Dien de soep lekker warm op vergezeld van de broodjes, recht uit de oven.

Tip: Bewaar de pompoenzaden en doe ze bij de broodjes voor een fijne nootachtige smaak en een knapperige beet. Kun je bij de bakker niet terecht voor brooddeeg, gebruik dan pizzadeeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *