Kaas in onze voeding
De voedingswaarde van kaas Calcium Calcium: een onmisbaar mineraal… voor de groei en het behoud van ons beendergestel en onze tanden voor de bloedstolling voor de celvernieuwing voor de bloeddruk voor de hormonale functies … dat niet wordt aangemaakt door ons lichaam. Waar halen we calcium vandaan? Vandaag zijn zuivelproducten nog steeds de beste bron
Kaas proeven
Proeven met alle zintuigen Elke kaas heeft zijn eigen unieke karakter, dat bepaald wordt door zijn ingrediënten, zijn productieproces en de zorg van de kaasmeester. Om dit karakter te proeven, moeten alle zintuigen wakker zijn. Kaas proeven kan je leren. De smaakzin is een zintuig dat zich verfijnt: met een beetje geduld en oefening zal
Kaas en Batch Cooking: eet gezond en kook gemakkelijker
Tijdens het weekend koken en je gerechten tijdens de week gewoon afwerken? Het wonderrecept van Batch Cooking voor eenvoudige, lekkere en evenwichtige gerechten. En met kaas is het nog beter! Maaltijden bereiden zonder de inspanning On ne va pas se mentir: dans votre ‘to do list’ quotidienne, la préparation des repas de la semaine peut très vite
Sportliefhebbers: zet kaas op het menu!
Kwaliteitsvolle eiwitten Wist je dat sommige kazen tot 10 gram proteïnen per 30 gram kunnen bevatten? Hoeveel eiwitten je nodig hebt, hangt af van hoe intens je sport, welke sport je beoefent en je gewicht. Een voldoende hoeveelheid eiwitten stelt sporters in staat inspanningen te leveren maar tegelijk hun spiermassa te behouden en de spiervernieuwing na het
Kaas, plezier en voedingsevenwicht: een winnend trio!
Kaas, plezier en dieetleer, kunnen die wel samengaan? Om die vraag te beantwoorden, ontmoetten we Julie, onze diëtiste. Zij legt ons uit hoe voedingswaarden, emoties en welzijn te combineren. We zullen maar met de deur in huis vallen. Wij zijn gek op kaas! En dat is vooral omdat kaas synoniem staat met plezier. Het woord
Kaasmaken: de geheimen van Hans
Hoe maak je kaas? Om deze vraag te beantwoorden, trokken we naar Passendale waar meester-kaasmaker Hans ons enkele van zijn geheimen vertelde. Kaasmaken. Lijkt simpel als we het proeven op ons bord en op ons brood. Maar in feite is niets minder waar. Wist je dat het eeuwen en vele mislukte pogingen kostte om de
Kaas van de maand : Rubens
Rubens RUBENS De naam zelf is een eerbetoon aan de meester van de Vlaamse barokschilderkunst. Deze grote kunstenaar was een levensgenieter die evenveel hield van vrouwen met volle rondingen als van lekkere gerechten.En als het over een volle en lekkere smaak gaat, dan is dat wel het geval bij deze kaas! Een zachte en smeuïge
Kaas bij je picknick
De kogel is door de kerk: deze zomer ga je picknicken. Komt dat even goed uit want wij geven je onze tips om deze gastronomische uitstap om te toveren in een perfecte ervaring! Picknickmand: kies onbreekbare spullen! Uiteraard heb je borden en glazen in je mand nodig. Om niet te veel te moeten tillen, laat
Passendale BIO, Lekker bio, lekker lokaal
Lekker bio, lekker lokaal Het respect voor de omgeving, het welzijn van de dieren en de gezondheid van de consument staat bij kaasmakerij Passendale sinds mensenheugenis centraal. De kaasmakerij kiest er dan ook voor om haar kazen op een duurzame en authentieke manier te maken volgens het originele recept. Het kaasmaken begint bij de melk.
Kaas en thee: Père Joseph Original met groene thee Long Jing
Ontdek een lichte en gastronomische combinatie van Père Joseph Original met groene thee Long Jing. Groene thee uit China, de eerste van de tien beroemdste groene theeën uit China. Bereid met een dosering van 15 g/liter zwak gemineraliseerd water op 80 °C gedurende 3′. Bereid zoals hierboven omschreven, krijgt deze thee een lichte en heldere lindekleur