I Love Cheese

Laatste recept

Club Sandwich met Chavroux Fondant geitenkaas door @julienlapraille

  • 20min
  • Budgetvriendelijk
Ontdekken
Bezig met laden
246 recepten gevonden

Club Sandwich met Chavroux Fondant geitenkaas door @julienlapraille

Club Sandwich met Chavroux Fondant geitenkaas door @julienlapraille een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Fondant geitenkaas 2
  • stukken briochebrood van 2 cm dik 2
  • kippenbouten gekookt (+- 200g kippenvlees) 2
  • gearomatiseerd zout ½ el
  • grove mosterd 1 el
  • boter 30 g
  • arachideolie 30 g
  • room 3 cl
  • azijn 1 cl
  • lente-uitjes 4
  • paprika 1
  • bladeren sla/sucrine 8-10
  • bospeen 1
  • mini-komkommers 2
  • stukken peultjes 6
  • roze radijsjes 6
  • QS: zout & peper
1. Snijd de helft van Chavroux Fondant geitenkaas in kleine blokjes. Voeg ze toe aan je kipmengsel, voeg vervolgens de room, azijn, een eetlepel mosterd, kruiden naar keuze toe en meng.
2. Gebruik een mandoline om de paprika, wortel, mini-komkommers en radijsjes fijn te snijden. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes en de peultjes in fijne julienne. Doe alles in een kom, breng op smaak met een scheutje azijn, een beetje olijfolie, zout en peper, en meng voorzichtig om alle groenten te bedekken.
3. Snijd de rest van de Chavroux Fondant in dunne plakjes. Snijd het briochebrood in twee stukken van ongeveer 1 cm dik. Smelt in een hete pan een mengsel van boter en olijfolie, en bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
4. Opmaak: Leg een sneetje brood op een bord. Voeg enkele bladeren sla toe, leg dan de plakjes fondant Chavroux erop. Zout en peper. Voeg vervolgens het kip/kaasmengsel toe en eindig met de knapperige groentesalade. Sluit af met de tweede sneetje brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Club Sandwich met Chavroux Fondant geitenkaas door @julienlapraille

20 minuten

Forel met spek en Chavroux geitenkaas door @julienlapraille

Forel met spek en Chavroux geitenkaas door @julienlapraille een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Chavroux Piramide natuur 1/2
  • forelfilets 4
  • dunne plakjes gerookt spek 8
  • grote tomaat 1
  • verse vijg 1
  • Griekse pasta 60 g
  • gekonfijte vijg 1
  • gekonfijte abrikozen 2
  • gekonfijte pruimen 2
  • rode wijnazijn 2 cl
  • Platte peterselie
  • Koriander
  • water 1/2 L
  • groentebouillon of visfumet 1/2 L
1. Leg de 4 plakjes spek naast elkaar (als een portefeuille). Leg een eerste forelfilet (met de huid naar beneden) op een uiteinde. Zout en peper, en smeer de forel in met Chavroux geitenkaas. Bedek vervolgens met een tweede forelfilet (met de huid naar boven) om het geheel te sluiten. Wikkel de plakjes spek rond de forel om een pakketje te vormen.
2. Bak de forelpakketjes in een hete antiaanbakpan aan alle kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
3. Giet in dezelfde pan een beetje groentebouillon of visfumet. Schraap goed de bodem van de pan om alle sappen van het spek en de forel op te vangen. Voeg vervolgens de Griekse pasta toe en kook deze een beetje zoals een risotto. Zout en peper, en zet apart.
4. Voeg in dezelfde pan een beetje olie toe en karamelliseer op hoog vuur de in kwartjes gesneden tomaat en de hele cherrytomaten. Zout en peper, en blus snel af met een scheutje wijnazijn. De tomaten moeten aan de buitenkant net aangebakken zijn, maar van binnen nog vers. Zet apart.
5. Giet een beetje room in dezelfde pan, voeg twee eetlepels Chavroux kaas en een scheutje wijnazijn toe. Meng tot een romige saus. Hak fijn wat platte peterselie en verse koriander, en voeg deze toe aan de saus.
6. Snijd de gekonfijte vruchten in kleine blokjes en snijd de verse vijg in vier stukken.
7. Leg de forelpakketjes terug in de pan om ze zachtjes verder te garen en alles op te warmen vlak voor het opdienen.
8. Leg op een bord drie eetlepels Griekse pasta. Plaats de tomatenkwartjes, vijgen en gekonfijte vruchten. Snijd de forelpakketjes doormidden en leg ze voorzichtig op elkaar. Voeg drie quenelles van verse geitenkaas toe en giet er wat saus overheen en geniet!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Forel met spek en Chavroux geitenkaas door @julienlapraille

45 minuten

Boterham met Passendale en mosterdboter

Boterham met Passendale en mosterdboter een snack Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Balade halfvolle boter 40 g
  • gesneden volkorenbrood (4 sneetjes) 200 g
  • Passendale Classic kaas sneetjes 150 g
  • rode kool 50 g
  • amandelschilfers 30 g
  • mosterd oude wijze 25 g
  • peterselie 10 g
1. Hak de peterselie fijn.
2. Meng de boter, peterselie en mosterd.
3. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan en roer goed. Doe ze in een kom.
4. Smeer de mosterdboter op de broodsneetjes.
5. Snijd de rode kool in dunne plakjes met een mandoline.
6. Bestrooi de boterham met amandelschilfers. Voeg de rodekoolreepjes toe.
7. Leg op elke boterham een half plakje Passendale Classic kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met Passendale en mosterdboter

15 minuten

Whipped Chavroux Piramide dip met mango chutney door @Kokerellen

Whipped Chavroux Piramide dip met mango chutney door @Kokerellen een voorgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Piramide Natuur 1
  • slagroom 100 ml
  • milde chili vlokken (optioneel, naar smaak) ½ tl
  • verse peterselie, fijngehakt 2 el
  • mango chutney 2 el
  • granaatappelpitjes 2 el
  • Peper en zout naar smaak
1. Doe de Chavroux Piramide Nature samen met de slagroom in een keukenmachine.
2. Breng op smaak met peper, zout en optioneel chilivlokken.
3. Laat de machine 1 tot 2 minuten draaien tot we een luchtige maar lopende dip krijgen. Laat de dip minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
4. Schep de dip in een serveerschaal en garneer met verse peterselie, mango chutney en granaatappelpitjes.
5. Serveer met knapperig brood of crackers.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Whipped Chavroux Piramide dip met mango chutney door @Kokerellen

10 minuten

One pot pasta met Chavroux Piramide, tomaten en bacon door @kokerellen

One pot pasta met Chavroux Piramide, tomaten en bacon door @kokerellen een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Piramide Ciboulette of (Piramide Natuur als alternatief) 1
  • pasta (bijv. linguine of tagliatelle) 350 g
  • spekjes (of 150 g champignons als vegetarische optie) 150 g
  • cherrytomaten, gehalveerd 400 g
  • babyspinazie 150 g
  • ui, fijngesnipperd 1
  • knoflook, fijngehakt 2 teentjes
  • groente- of kippenbouillon 500 ml
  • olijfolie 2 el
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering
1. Verhit de olijfolie in een grote pan met hoge zijden en bak de spekjes (of champignons) tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en hou even apart.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kerstomaatjes toe en bak 2 minuutjes mee tot ze zacht beginnen te worden.
3. Voeg de pasta en bouillon toe. Laat op middellaag vuur koken met deksel tot de pasta gaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen (ongeveer 10-12 minuten).
4. Voeg de babyspinazie toe aan de pasta en schep om.
5. Roer de Chavroux Piramide Bieslook door de pasta en laat smelten.
6. Voeg op het einde de spekreepjes toe aan de pasta.
7. Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

One pot pasta met Chavroux Piramide, tomaten en bacon door @kokerellen

20 minuten

Open-faced sandwich met Chavroux Bûche en parmaham door @kokerellen

Open-faced sandwich met Chavroux Bûche en parmaham door @kokerellen een voorgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Bûche 1
  • rustiek brood (bijv. zuurdesem of volkoren) 2 sneetjes
  • Parmaham 60 g
  • courgette, in dunne plakjes ½
  • rode paprika, in reepjes ½
  • olijfolie 1 el
  • Peper & zout naar smaak
  • Honing (optioneel, voor een zoete touch)
1. Verwarm de oven op 200°C.
2. Leg de courgette en paprika op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 10 minuten.
3. Beleg de sneetjes brood met Chavroux Bûche.
4. Haal de groenten uit de oven, maak plaats op de bakplaat door ze naar een zijde te schuiven en maak krullen van de parmaham en leg daarnaast de boterhammen met de Chavroux Fondant. Zet nog 10 minuten in de oven tot de geitenkaas zacht is, de groenten goudbruin en de parmaham knapperig.
5. Verdeel de groenten en parmaham over de boterhammen.
6. Druppel er eventueel een beetje honing over.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Open-faced sandwich met Chavroux Bûche en parmaham door @kokerellen

25 minuten

Chavroux Le Fondant borrelplankje

Chavroux Le Fondant borrelplankje een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Le Fondant (zachte geitenkaas met een smeuïge korst) 1
  • Luikse siroop of rode confituur (aalbes, framboos, vijg…) 1 eetlepel
  • Een handvol witte druiven
  • Enkele trosjes rode aalbessen
  • Enkele walnoten, amandelen en hazelnoten
  • Enkele takjes verse tijm of rozemarijn
  • Eetbare bloemen (optioneel, voor de afwerking)
1. Plaats de Chavroux Le Fondant in het midden van een kleine houten plank. Snijd enkele stukjes voor een vlotte presentatie.
2. Schik de druiven, bessen, noten en kruiden speels rond de kaas.
3. Serveer met een potje Luikse siroop of confituur om rechtstreeks op de kaas te smeren.
4. Werk eventueel af met enkele eetbare bloemetjes voor een natuurlijke, feestelijke toets.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Chavroux Le Fondant borrelplankje

10 minuten

Warme geitenkaassalade met Chavroux

Warme geitenkaassalade met Chavroux een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • bûches geitenkaasrol (2 x 110 g) 2
  • sneetjes stokbrood 16
  • gemengde sla (jonge bladsla of seizoensmix) 400 g
  • kerstomaten 225 g
  • lente-uitjes 2
  • radijzen (wit of roze) 20 g
  • verse tijm (voor de afwerking) 5 g
  • citroensap 3 el
  • appelsap 3 el
  • walnotenolie (of olijfolie) 4 el
  • honingmosterd 1 tl
1. Was de groenten. Halveer de kerstomaten, snijd de radijzen en lente-uitjes fijn. Verdeel alles samen met de sla over 4 borden.
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Zet opzij.
3. Snijd de Chavroux geitenkaasrol in plakjes (8 per rol) en leg ze op de sneetjes stokbrood.
4. Grill de broodjes enkele minuten tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
5. Leg de warme toastjes op de salade, besprenkel met de dressing en werk af met wat verse tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Warme geitenkaassalade met Chavroux

15 minuten

Chavroux Piramide Natuur met Bugles om te dippen

Chavroux Piramide Natuur met Bugles om te dippen een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Piramide Natuur (150 g) 1
  • Bugles chips 40 g
  • takje verse rozemarijn (optioneel, voor de afwerking) 1
  • Enkele knapperige groenten naar keuze (komkommer, wortel, radijs…) in reepjes gesneden (optioneel)
1. Haal voorzichtig de Chavroux piramide uit de verpakking en plaats ze in het midden van een serveerschaal.
2. Schik de Bugles chips er mooi rondom.
3. Voeg een takje rozemarijn toe bovenop voor een extra smaakaccent en een mooie presentatie.
4. Serveer als originele starter of als gezellige aperitiefhap.
5. Je kan ook knapperige groenten erbij serveren als frisse dipoptie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Chavroux Piramide Natuur met Bugles om te dippen

10 minuten

Mediterraneense toast met Chavroux sneetjes

Mediterraneense toast met Chavroux sneetjes een voorgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux sneetjes 4 sneetjes
  • Meergranenbrood (of rustiek brood) 2 sneden
  • Courgette 1
  • Rijpe tomaten 2
  • Olijfolie 1 el
  • Verse tijm 1 snufje
  • Peper en zout
1. Was de courgette en tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
2. Bak de groenten 10 minuten op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie, peper, zout en tijm.
3. Toast ondertussen de sneden brood lichtjes.
4. Beleg elke snee brood royaal met de warme groenten.
5. Leg 2 Chavroux sneetjes op elke toast zodat ze licht beginnen te smelten.
6. Serveer onmiddellijk met wat verse kruiden als afwerking.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mediterraneense toast met Chavroux sneetjes

10 minuten

Quiche met courgette en geitenkaas

Quiche met courgette en geitenkaas een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chavroux Piramide natuur (150 g) 1
  • Bladerdeeg 1
  • Paprika(s) 1
  • Courgette(s) 2
  • Bloem 1 el
  • Ei(eren) 2
  • Melk 40 cl
  • Zout 1 snufje(s)
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de courgettes in kleine blokjes en de paprika in dunne reepjes. Bak de groenten ongeveer tien minuten in een pan met een beetje olie. Zet apart.
3. Meng in een kom de eieren en de bloem. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en meng goed. Voeg het snufje zout toe.
4. Rol het bladerdeeg uit en leg het in je bakvorm. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes over het deeg. Voeg vervolgens de groenten (courgettes en paprika) toe. Giet het mengsel (melk/bloem/ei) eroverheen. Bak gedurende 40 minuten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Quiche met courgette en geitenkaas

20 minuten

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Bloem 200 g
  • Boter 100 g
  • Eidooier 1
  • Zout 0,5 tl
  • Aubergines 100 g
  • Kleine courgettes 100 g
  • Paprika's in verschillende kleuren 100 g
  • Uien 50 g
  • Knoflook 1 teentje(s)
  • Kerstomaten 80 g
  • Zwarte olijven (ontpit) 8
  • Olijfolie 3 el
  • Kruidenemix (bvb kervel, dragon, peterselie, tuinkers) 1 el
  • Zout & peper 1 snufje(s)
  • Eieren 2
  • Room 250 ml
  • Zout & peper
  • Chavroux verse geitenkaas natuur 150 g
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Voor het deeg : Zeef de bloem op een werkblad en maak een kuiltje in het midden.Doe de stukjes boter, de eidooier, 2 eetlepels koud water en het zout in het kuiltje. Kneed snel tot een glad deeg.
3. Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
4. Rol het quichedeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 3-4 mm dik. Leg het deeg in de vormpjes en druk de randen aan. Snijd het overtollige deeg af. Bedek het deeg met bakpapier en vul met keramische bakbonen. Bak het deeg in een voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig de bakbonen en het papier.
5. Voor de ratatouille-groenten: Verwijder de uiteinden van de aubergines en courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
6. Snijd de paprika's in tweeën, haal de stelen, zaden en witte delen eruit. Snijd de rest in kleine blokjes.
7. Haal de steeltjes van de tomaten en snijd ze doormidden.
8. Laat de olijven uitlekken en snijd ze in dunne plakjes.
9. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn.
10. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook zonder dat ze bruin worden. Doe de stukjes aubergine en courgette erbij en bak nog 3-4 minuten. Voeg dan de tomaten en olijven toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Laat het afkoelen.
11. Verdeel de ratatouille gelijkmatig over de 4 vormpjes.
12. Voor de vulling: Klop de eieren met de room, zout en peper in een kom. Giet het mengsel gelijkmatig over de ratatouille. Verkruimel de Chavroux verse geitenkaas over het mengsel.
13. Plaats de quiches in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
14. Haal de quiches uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Serveer direct, eet smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mini quiche met Ratatouille en Chavroux

90 minuten

Passadillas

Passadillas een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • 8
  • Tortillawraps 8
  • Grote kipfilet 1
  • Rode uien, in halve ringen 2
  • Paprikapoeder 1kl
  • Tomaten, in blokjes 2
  • Zwarte bonen uit blik 200g
  • Maïskorrels 150g
  • Enkele takjes koriander
  • Handje veldsla 1
  • Radijsjes, in schijfjes 4
  • Olijflolie
1. Bak de kip en de uien samen in een scheutje olijfolie. Voeg het paprikapoeder en een scheutje water toe. Laat 15 minuten sudderen onder deksel. Haal de kip vervolgens uit de pan en snijd in kleine stukjes. Meng vervolgens terug onder de uien in de pan.
2. Spoel de zwarte bonen onder koud water. Meng de tomaten met de zwarte bonen, maïskorrels en koriander tot een salsa.
3. Beleg de helft van de wraps met twee sneetjes Passendale, stukjes kip en wat salsa. Bedek opnieuw met twee sneetjes kaas en leg er telkens een tweede wrap bovenop.
4. Verhit een grote pan op het vuur (je hebt geen vetstof nodig). Bak de passadilla’s één voor één tot ze mooi goudbruin kleuren. Snijd ze in driehoekjes en serveer met een slaatje van veldsla en radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Passadillas

25 minuten

Le Rustique Raclette & nacho’s

Le Rustique Raclette & nacho’s een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Voor de salsa:
  • Tomaten 2
  • Teentjes knoflook 2
  • Rode ui 1
  • Takjes verse koriander 5
  • Eetlepels olijflolie 3
  • Eetlepels witte wijnazijn 2
  • Zout & peper
  • Voor de nacho's:
  • Blik rode bonen 200g
  • Lente uitjes 2
  • Blik maïs 200g
  • Tortilla chips 150g
  • Room 150g
  • 1 verpakking Raclettekaas Classic Le Rustique 400g
1. Was de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd in blokjes of hak fijn. Was de koriander, rits de blaadjes van de steeltjes en hak fijn. Meng de tomaten, uien, knoflook, olijfolie, azijn en gehakte koriander. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
2. Laat de maïs en bonen uitlekken. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne schijfjes. Leg een paar tortillachips, een beetje slagroom, bonen, lente-uitjes en maïs op elk pannetje van het gourmetstel. Leg op elk pannetje een plak Raclettekaas Classic Le Rustique en plaats onder de hete grill van het gourmetstel tot de kaas gesmolten is.
3. Neem de pannetjes uit het stel, schep de inhoud op borden en garneer met tomatensalsa. Leg er gerust een paar blaadjes koriander bovenop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Le Rustique Raclette & nacho’s

25 minuten

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte een dessert Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Morêt 225g
  • Authentieke Room van Carlsbourg (koud) 10 cl
  • Zoete gecondenseerde melk (1blik) 397 ml
  • Lepelkoekjes
  • Aardbeien 250g
  • Aardbeiencoulis 2 el (30g)
1. Snij 4 aardbeien in kleine stukjes.
2. Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de rest van de aardbeien.
3. Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
4. Doe er de rest van de aardbeien en de in stukjes gesneden lepelkoekjes bij.
5. Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
6. Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit.
7. Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte

20 minuten

Mac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux

Mac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
  • Chavroux 3 sneetjes
  • Broccoli 1
  • Teentje knoflook (naar smaak) 1
  • Biologische citroen 1
  • Geschaafde amandelen 3 el
  • Macaroni 350 g
  • Oud brood ± 60 g
  • Volle melk 5 dL
  • Bloem (afgestreken) 2 el
  • Boter 80 g
  • Peper
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 2 kookpotten met gezouten water.
2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de steeltjes en de stam in kleine blokjes. Kook alles 3 minuten in een van de potten met kokend water. Spoel daarna met koud water.
3. Kook de macaroni voor ongeveer ⅔ van de op de verpakking aangegeven kooktijd. Spoel daarna met koud water.
4. Laat 60 g boter op laag vuur smelten in een grote steelpan, samen met het geperste teentje knoflook (naar smaak). Bestrooi met de bloem en laat lichtjes kleuren op matig vuur. Giet er geleidelijk de melk bij. Blijf ondertussen kloppen met de garde, tot de saus glad is. Doe er de grof gehakte sneetjes Chavroux bij. Laat 2 minuten smelten en indikken op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, doe er de verse Chavroux bij en meng tot een gladde saus. Kruid bij.
5. Vermeng de saus, de macaroni en de broccoli. Kruid eventueel bij en schep over in een grote ovenschaal.
6. Hak het droge brood met het mes fijn en vermeng met 20 g gesmolten boter. Roer er de geschaafde amandelen en wat geraspte citroenschil onder (naar smaak). Overgiet de macaroni met dit mengsel en laat 20 minuten kleuren in de oven.
7. Dien warm op, met eventueel een slaatje erbij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Mac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux

minuten