Bezig met laden
246 recepten gevonden
Club Sandwich met Chavroux Fondant geitenkaas door @julienlapraille

- Chavroux Fondant geitenkaas 2
- stukken briochebrood van 2 cm dik 2
- kippenbouten gekookt (+- 200g kippenvlees) 2
- gearomatiseerd zout ½ el
- grove mosterd 1 el
- boter 30 g
- arachideolie 30 g
- room 3 cl
- azijn 1 cl
- lente-uitjes 4
- paprika 1
- bladeren sla/sucrine 8-10
- bospeen 1
- mini-komkommers 2
- stukken peultjes 6
- roze radijsjes 6
- QS: zout & peper
2. Gebruik een mandoline om de paprika, wortel, mini-komkommers en radijsjes fijn te snijden. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes en de peultjes in fijne julienne. Doe alles in een kom, breng op smaak met een scheutje azijn, een beetje olijfolie, zout en peper, en meng voorzichtig om alle groenten te bedekken.
3. Snijd de rest van de Chavroux Fondant in dunne plakjes. Snijd het briochebrood in twee stukken van ongeveer 1 cm dik. Smelt in een hete pan een mengsel van boter en olijfolie, en bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
4. Opmaak: Leg een sneetje brood op een bord. Voeg enkele bladeren sla toe, leg dan de plakjes fondant Chavroux erop. Zout en peper. Voeg vervolgens het kip/kaasmengsel toe en eindig met de knapperige groentesalade. Sluit af met de tweede sneetje brood.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Club Sandwich met Chavroux Fondant geitenkaas door @julienlapraille
20 minutenForel met spek en Chavroux geitenkaas door @julienlapraille

- Chavroux Piramide natuur 1/2
- forelfilets 4
- dunne plakjes gerookt spek 8
- grote tomaat 1
- verse vijg 1
- Griekse pasta 60 g
- gekonfijte vijg 1
- gekonfijte abrikozen 2
- gekonfijte pruimen 2
- rode wijnazijn 2 cl
- Platte peterselie
- Koriander
- water 1/2 L
- groentebouillon of visfumet 1/2 L
2. Bak de forelpakketjes in een hete antiaanbakpan aan alle kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
3. Giet in dezelfde pan een beetje groentebouillon of visfumet. Schraap goed de bodem van de pan om alle sappen van het spek en de forel op te vangen. Voeg vervolgens de Griekse pasta toe en kook deze een beetje zoals een risotto. Zout en peper, en zet apart.
4. Voeg in dezelfde pan een beetje olie toe en karamelliseer op hoog vuur de in kwartjes gesneden tomaat en de hele cherrytomaten. Zout en peper, en blus snel af met een scheutje wijnazijn. De tomaten moeten aan de buitenkant net aangebakken zijn, maar van binnen nog vers. Zet apart.
5. Giet een beetje room in dezelfde pan, voeg twee eetlepels Chavroux kaas en een scheutje wijnazijn toe. Meng tot een romige saus. Hak fijn wat platte peterselie en verse koriander, en voeg deze toe aan de saus.
6. Snijd de gekonfijte vruchten in kleine blokjes en snijd de verse vijg in vier stukken.
7. Leg de forelpakketjes terug in de pan om ze zachtjes verder te garen en alles op te warmen vlak voor het opdienen.
8. Leg op een bord drie eetlepels Griekse pasta. Plaats de tomatenkwartjes, vijgen en gekonfijte vruchten. Snijd de forelpakketjes doormidden en leg ze voorzichtig op elkaar. Voeg drie quenelles van verse geitenkaas toe en giet er wat saus overheen en geniet!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Forel met spek en Chavroux geitenkaas door @julienlapraille
45 minutenBoterham met Passendale en mosterdboter

- Balade halfvolle boter 40 g
- gesneden volkorenbrood (4 sneetjes) 200 g
- Passendale Classic kaas sneetjes 150 g
- rode kool 50 g
- amandelschilfers 30 g
- mosterd oude wijze 25 g
- peterselie 10 g
2. Meng de boter, peterselie en mosterd.
3. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan en roer goed. Doe ze in een kom.
4. Smeer de mosterdboter op de broodsneetjes.
5. Snijd de rode kool in dunne plakjes met een mandoline.
6. Bestrooi de boterham met amandelschilfers. Voeg de rodekoolreepjes toe.
7. Leg op elke boterham een half plakje Passendale Classic kaas.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Boterham met Passendale en mosterdboter
15 minutenWhipped Chavroux Piramide dip met mango chutney door @Kokerellen

- Chavroux Piramide Natuur 1
- slagroom 100 ml
- milde chili vlokken (optioneel, naar smaak) ½ tl
- verse peterselie, fijngehakt 2 el
- mango chutney 2 el
- granaatappelpitjes 2 el
- Peper en zout naar smaak
2. Breng op smaak met peper, zout en optioneel chilivlokken.
3. Laat de machine 1 tot 2 minuten draaien tot we een luchtige maar lopende dip krijgen. Laat de dip minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
4. Schep de dip in een serveerschaal en garneer met verse peterselie, mango chutney en granaatappelpitjes.
5. Serveer met knapperig brood of crackers.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Whipped Chavroux Piramide dip met mango chutney door @Kokerellen
10 minutenOne pot pasta met Chavroux Piramide, tomaten en bacon door @kokerellen

- Chavroux Piramide Ciboulette of (Piramide Natuur als alternatief) 1
- pasta (bijv. linguine of tagliatelle) 350 g
- spekjes (of 150 g champignons als vegetarische optie) 150 g
- cherrytomaten, gehalveerd 400 g
- babyspinazie 150 g
- ui, fijngesnipperd 1
- knoflook, fijngehakt 2 teentjes
- groente- of kippenbouillon 500 ml
- olijfolie 2 el
- Peper en zout naar smaak
- Verse basilicum voor garnering
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig. Voeg de kerstomaatjes toe en bak 2 minuutjes mee tot ze zacht beginnen te worden.
3. Voeg de pasta en bouillon toe. Laat op middellaag vuur koken met deksel tot de pasta gaar is en de bouillon grotendeels is opgenomen (ongeveer 10-12 minuten).
4. Voeg de babyspinazie toe aan de pasta en schep om.
5. Roer de Chavroux Piramide Bieslook door de pasta en laat smelten.
6. Voeg op het einde de spekreepjes toe aan de pasta.
7. Breng op smaak met peper en zout en serveer met verse basilicum.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
One pot pasta met Chavroux Piramide, tomaten en bacon door @kokerellen
20 minutenOpen-faced sandwich met Chavroux Bûche en parmaham door @kokerellen

- Chavroux Bûche 1
- rustiek brood (bijv. zuurdesem of volkoren) 2 sneetjes
- Parmaham 60 g
- courgette, in dunne plakjes ½
- rode paprika, in reepjes ½
- olijfolie 1 el
- Peper & zout naar smaak
- Honing (optioneel, voor een zoete touch)
2. Leg de courgette en paprika op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster 10 minuten.
3. Beleg de sneetjes brood met Chavroux Bûche.
4. Haal de groenten uit de oven, maak plaats op de bakplaat door ze naar een zijde te schuiven en maak krullen van de parmaham en leg daarnaast de boterhammen met de Chavroux Fondant. Zet nog 10 minuten in de oven tot de geitenkaas zacht is, de groenten goudbruin en de parmaham knapperig.
5. Verdeel de groenten en parmaham over de boterhammen.
6. Druppel er eventueel een beetje honing over.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Open-faced sandwich met Chavroux Bûche en parmaham door @kokerellen
25 minutenChavroux Le Fondant borrelplankje

- Chavroux Le Fondant (zachte geitenkaas met een smeuïge korst) 1
- Luikse siroop of rode confituur (aalbes, framboos, vijg…) 1 eetlepel
- Een handvol witte druiven
- Enkele trosjes rode aalbessen
- Enkele walnoten, amandelen en hazelnoten
- Enkele takjes verse tijm of rozemarijn
- Eetbare bloemen (optioneel, voor de afwerking)
2. Schik de druiven, bessen, noten en kruiden speels rond de kaas.
3. Serveer met een potje Luikse siroop of confituur om rechtstreeks op de kaas te smeren.
4. Werk eventueel af met enkele eetbare bloemetjes voor een natuurlijke, feestelijke toets.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Chavroux Le Fondant borrelplankje
10 minutenWarme geitenkaassalade met Chavroux

- bûches geitenkaasrol (2 x 110 g) 2
- sneetjes stokbrood 16
- gemengde sla (jonge bladsla of seizoensmix) 400 g
- kerstomaten 225 g
- lente-uitjes 2
- radijzen (wit of roze) 20 g
- verse tijm (voor de afwerking) 5 g
- citroensap 3 el
- appelsap 3 el
- walnotenolie (of olijfolie) 4 el
- honingmosterd 1 tl
2. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Zet opzij.
3. Snijd de Chavroux geitenkaasrol in plakjes (8 per rol) en leg ze op de sneetjes stokbrood.
4. Grill de broodjes enkele minuten tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
5. Leg de warme toastjes op de salade, besprenkel met de dressing en werk af met wat verse tijm.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Warme geitenkaassalade met Chavroux
15 minutenChavroux Piramide Natuur met Bugles om te dippen

- Chavroux Piramide Natuur (150 g) 1
- Bugles chips 40 g
- takje verse rozemarijn (optioneel, voor de afwerking) 1
- Enkele knapperige groenten naar keuze (komkommer, wortel, radijs…) in reepjes gesneden (optioneel)
2. Schik de Bugles chips er mooi rondom.
3. Voeg een takje rozemarijn toe bovenop voor een extra smaakaccent en een mooie presentatie.
4. Serveer als originele starter of als gezellige aperitiefhap.
5. Je kan ook knapperige groenten erbij serveren als frisse dipoptie.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Chavroux Piramide Natuur met Bugles om te dippen
10 minutenMediterraneense toast met Chavroux sneetjes

- Chavroux sneetjes 4 sneetjes
- Meergranenbrood (of rustiek brood) 2 sneden
- Courgette 1
- Rijpe tomaten 2
- Olijfolie 1 el
- Verse tijm 1 snufje
- Peper en zout
2. Bak de groenten 10 minuten op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie, peper, zout en tijm.
3. Toast ondertussen de sneden brood lichtjes.
4. Beleg elke snee brood royaal met de warme groenten.
5. Leg 2 Chavroux sneetjes op elke toast zodat ze licht beginnen te smelten.
6. Serveer onmiddellijk met wat verse kruiden als afwerking.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mediterraneense toast met Chavroux sneetjes
10 minutenQuiche met courgette en geitenkaas

- Chavroux Piramide natuur (150 g) 1
- Bladerdeeg 1
- Paprika(s) 1
- Courgette(s) 2
- Bloem 1 el
- Ei(eren) 2
- Melk 40 cl
- Zout 1 snufje(s)
2. Snijd de courgettes in kleine blokjes en de paprika in dunne reepjes. Bak de groenten ongeveer tien minuten in een pan met een beetje olie. Zet apart.
3. Meng in een kom de eieren en de bloem. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en meng goed. Voeg het snufje zout toe.
4. Rol het bladerdeeg uit en leg het in je bakvorm. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes over het deeg. Voeg vervolgens de groenten (courgettes en paprika) toe. Giet het mengsel (melk/bloem/ei) eroverheen. Bak gedurende 40 minuten.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Quiche met courgette en geitenkaas
20 minutenMini quiche met Ratatouille en Chavroux

- Bloem 200 g
- Boter 100 g
- Eidooier 1
- Zout 0,5 tl
- Aubergines 100 g
- Kleine courgettes 100 g
- Paprika's in verschillende kleuren 100 g
- Uien 50 g
- Knoflook 1 teentje(s)
- Kerstomaten 80 g
- Zwarte olijven (ontpit) 8
- Olijfolie 3 el
- Kruidenemix (bvb kervel, dragon, peterselie, tuinkers) 1 el
- Zout & peper 1 snufje(s)
- Eieren 2
- Room 250 ml
- Zout & peper
- Chavroux verse geitenkaas natuur 150 g
2. Voor het deeg : Zeef de bloem op een werkblad en maak een kuiltje in het midden.Doe de stukjes boter, de eidooier, 2 eetlepels koud water en het zout in het kuiltje. Kneed snel tot een glad deeg.
3. Maak een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
4. Rol het quichedeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot 3-4 mm dik. Leg het deeg in de vormpjes en druk de randen aan. Snijd het overtollige deeg af. Bedek het deeg met bakpapier en vul met keramische bakbonen. Bak het deeg in een voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig de bakbonen en het papier.
5. Voor de ratatouille-groenten: Verwijder de uiteinden van de aubergines en courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
6. Snijd de paprika's in tweeën, haal de stelen, zaden en witte delen eruit. Snijd de rest in kleine blokjes.
7. Haal de steeltjes van de tomaten en snijd ze doormidden.
8. Laat de olijven uitlekken en snijd ze in dunne plakjes.
9. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn.
10. Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook zonder dat ze bruin worden. Doe de stukjes aubergine en courgette erbij en bak nog 3-4 minuten. Voeg dan de tomaten en olijven toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Laat het afkoelen.
11. Verdeel de ratatouille gelijkmatig over de 4 vormpjes.
12. Voor de vulling: Klop de eieren met de room, zout en peper in een kom. Giet het mengsel gelijkmatig over de ratatouille. Verkruimel de Chavroux verse geitenkaas over het mengsel.
13. Plaats de quiches in de oven en bak ongeveer 20 minuten.
14. Haal de quiches uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Serveer direct, eet smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Mini quiche met Ratatouille en Chavroux
90 minutenPassadillas

- 8
- Tortillawraps 8
- Grote kipfilet 1
- Rode uien, in halve ringen 2
- Paprikapoeder 1kl
- Tomaten, in blokjes 2
- Zwarte bonen uit blik 200g
- Maïskorrels 150g
- Enkele takjes koriander
- Handje veldsla 1
- Radijsjes, in schijfjes 4
- Olijflolie
2. Spoel de zwarte bonen onder koud water. Meng de tomaten met de zwarte bonen, maïskorrels en koriander tot een salsa.
3. Beleg de helft van de wraps met twee sneetjes Passendale, stukjes kip en wat salsa. Bedek opnieuw met twee sneetjes kaas en leg er telkens een tweede wrap bovenop.
4. Verhit een grote pan op het vuur (je hebt geen vetstof nodig). Bak de passadilla’s één voor één tot ze mooi goudbruin kleuren. Snijd ze in driehoekjes en serveer met een slaatje van veldsla en radijsjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Passadillas
25 minutenLe Rustique Raclette & nacho’s

- Voor de salsa:
- Tomaten 2
- Teentjes knoflook 2
- Rode ui 1
- Takjes verse koriander 5
- Eetlepels olijflolie 3
- Eetlepels witte wijnazijn 2
- Zout & peper
- Voor de nacho's:
- Blik rode bonen 200g
- Lente uitjes 2
- Blik maïs 200g
- Tortilla chips 150g
- Room 150g
- 1 verpakking Raclettekaas Classic Le Rustique 400g
2. Laat de maïs en bonen uitlekken. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne schijfjes. Leg een paar tortillachips, een beetje slagroom, bonen, lente-uitjes en maïs op elk pannetje van het gourmetstel. Leg op elk pannetje een plak Raclettekaas Classic Le Rustique en plaats onder de hete grill van het gourmetstel tot de kaas gesmolten is.
3. Neem de pannetjes uit het stel, schep de inhoud op borden en garneer met tomatensalsa. Leg er gerust een paar blaadjes koriander bovenop.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Le Rustique Raclette & nacho’s
25 minutenAardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte

- St Morêt 225g
- Authentieke Room van Carlsbourg (koud) 10 cl
- Zoete gecondenseerde melk (1blik) 397 ml
- Lepelkoekjes
- Aardbeien 250g
- Aardbeiencoulis 2 el (30g)
2. Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de rest van de aardbeien.
3. Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
4. Doe er de rest van de aardbeien en de in stukjes gesneden lepelkoekjes bij.
5. Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
6. Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit.
7. Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte
20 minutenMac & cheese met broccoli en geitenkaas van Chavroux

- 1 Piramide Chavroux Pure Geitenkaas natuur 150 g
- Chavroux 3 sneetjes
- Broccoli 1
- Teentje knoflook (naar smaak) 1
- Biologische citroen 1
- Geschaafde amandelen 3 el
- Macaroni 350 g
- Oud brood ± 60 g
- Volle melk 5 dL
- Bloem (afgestreken) 2 el
- Boter 80 g
- Peper
- Zout
2. Verdeel de broccoli in roosjes. Snij de steeltjes en de stam in kleine blokjes. Kook alles 3 minuten in een van de potten met kokend water. Spoel daarna met koud water.
3. Kook de macaroni voor ongeveer ⅔ van de op de verpakking aangegeven kooktijd. Spoel daarna met koud water.
4. Laat 60 g boter op laag vuur smelten in een grote steelpan, samen met het geperste teentje knoflook (naar smaak). Bestrooi met de bloem en laat lichtjes kleuren op matig vuur. Giet er geleidelijk de melk bij. Blijf ondertussen kloppen met de garde, tot de saus glad is. Doe er de grof gehakte sneetjes Chavroux bij. Laat 2 minuten smelten en indikken op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, doe er de verse Chavroux bij en meng tot een gladde saus. Kruid bij.
5. Vermeng de saus, de macaroni en de broccoli. Kruid eventueel bij en schep over in een grote ovenschaal.
6. Hak het droge brood met het mes fijn en vermeng met 20 g gesmolten boter. Roer er de geschaafde amandelen en wat geraspte citroenschil onder (naar smaak). Overgiet de macaroni met dit mengsel en laat 20 minuten kleuren in de oven.
7. Dien warm op, met eventueel een slaatje erbij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)