I Love Cheese

Laatste recept

Boterham met guacamole en Passendale

  • 10min
  • Gemiddeld budget
Ontdek
Bezig met laden
357 recepten gevonden

Boterham met guacamole en Passendale

Boterham met guacamole en Passendale een snack Gemiddeld budget Ingrediënten
  • sneetjes Passendale 2
  • sneetjes brood 4
  • Groenten (geraspte wortelen, schijfjes kerstomaten, schijfjes radijs, sla, ...)
  • (rijpe) avocado 1
  • rode ui 1/4
  • Peper & zout
1. Snij de avocado in de lengte doormidden. Verwijder vervolgens de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
2. Plet met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn en snijd de rode ui in kleine stukjes alvorens ze toe te voegen.
3. Voeg het sap van de limoen toe aan het geheel en roer. Kruid af naar smaak met peper en zout.
4. Neem een sneetje brood en smeer er de guacamole over uit. Aarzel niet om wat extra groenten naar keuze toe te voegen voor een extra frisse smaak. Plaats er een heerlijk sneetje Passendale op. Plaats bovenop nog een sneetje brood.
5. Herhaal stap 4 en je bent klaar!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterham met guacamole en Passendale

10 minuten

Bordje Caprice des Dieux en salade

Bordje Caprice des Dieux en salade  <BR> <BR> Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 200g 1
  • Veldsla (of gemengde salade) 200g
  • Kleine witte uien 100g
  • Pakje gewone crackers of andere crackers of brood naar smaak 1
  • Blikje gekonfijte paprika 1
  • Zout en peper naar smaak
1. Snij de Caprice des Dieux diagonaal in het midden door, zodat je de twee stukken zo kan schikken dat ze een hart vormen (zoals in de video).
2. Was de veldsla en leg deze op het bord rond het Caprice des Dieux hart.
3. Voeg stukjes gekonfijte paprika, dunne plakjes ui en enkele kerstomaatjes toe aan de veldsla.
4. Kruid met zout en peper. Smakelijk!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bordje Caprice des Dieux en salade

10 minuten

Gegratineerde chicons

Gegratineerde chicons een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Passendale Kaas Classic in sneetjes 150 g
  • Carlsbourg Ardense Roomboter 40 g
  • Witloof 850 g
  • Gekookte ham 210 g
  • Bloem 40 g
  • Halfvolle melk 50 cl
  • Nootmuskaat 2 g
1. Verwijder de voet van het witloof en stoom.
2. Snij de kaas in de lengte doormidden.
3. Smelt de boter in een kookpan. Doe er de bloem in één keer bij en klop krachtig. Bak 1 minuut al kloppend op een zacht vuur. Voeg de melk in 3 keer toe en klop telkens op om een gladde saus te krijgen. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat.
4. Rol elke witloofstronk op met ham. Giet wat saus in een grote gratinschotel. Leg de witloofrolletjes in de schotel. Giet de rest van de saus over het witloof en leg er de sneden Passendale op.
5. Zet 25 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Gegratineerde chicons

minuten

Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen

Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen een hoofdgerecht Ingrediënten
  • Caprice des Dieux 2 sneetjes (40 g)
  • Appel 1 (100g)
  • Honing 1 eetlepel (15 g)
  • Kaneelpoeder 1 snuifje (2 g)
  • Steranijs 1
  • Meergranen-, bruin- of volkorenbrood 2 sneetjes
  • Amandelen 4
1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak de amandelen fijn.
2. Snijd elke appel in 12 plakjes.
3. Bak de appelschijfjes bruin in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, zonder vet toe te voegen. Doe er een theelepel honing bij, bestrooi met kaneel, voeg de steranijs toe en giet er 2 eetlepels water bij. Roer de appelschijfjes om in het mengsel tot ze gekarameliseerd zijn.
4. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster.
5. Schik de geroosterde appelschijfjes op het brood en leg er een plakje kaas op.
6. Besprenkel met de resterende honing en bestrooi met gehakte amandelen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Toast met geroosterde appel, honing, kaas en amandelen

20 minuten

Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret

Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret een dessert Ingrediënten
  • St Môret 300 g
  • Carlsbourg Boter 50 g
  • Speculaas 150 g
  • Eieren 2
  • Volle room Carlsbourg 35% 1 dl
  • Fijne kristalsuiker 120 g
  • Frambozen of aardbeien 125 g
1. Bereid eerst de basis. Doe de speculaas en de boter in de kom van een keukenmixer. Bewerk tot je een homogeen mengsel hebt. Bekleed de bodem van een bakvorm met dit mengsel, tot op 1 cm hoogte.
2. Meng de verse kaas met de eieren in een kom. Voeg de room en de suiker toe. Doe de frambozen er als laatste bij en strijk het mengsel uit over de bodem van de cheesecake. Bak gedurende 30 minuten op 190 °C. De bovenkant van de cheesecake moet goudbruin kleuren en opzwellen. Haal de taart uit de oven en laat ze 4 uur afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt en opdient.
3. Werk desgewenst af met enkele frambozen als versiering. *voeg eventueel een coulis toe naar smaak
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met frambozen en verse kaas St Môret

20 minuten

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Kerstomaatjes 5
  • Zilveruitjes op azijn 10
  • Sprietjes bieslook 2
  • Olijfolie 1 straaltje
  • Ei 1
  • Bloem 125 g
  • Bakpoeder 0,5 theelepel
  • Boter 15 g
  • Melk 7,5 cl
  • Bier 7,5 cl
1. Laat de boter smelten.
2. Doe de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout in een kom.
3. Voeg het ei, de boter, de melk en het bier toe.
4. Klop met een garde tot een glad beslag.
5. Laat het beslag minstens 2 uur rusten.
6. Giet het in een wafelijzer, bak en laat de wafels afkoelen.
7. Snij elke wafel in een vierkant met 4 holtes. Neem voorzichtig een 'wand' tussen 2 holtes weg en leg daar een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden in. Vul een ander vakje met een kerstomaatje en het laatste met een zilveruitje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

30 minuten

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas een voorgerecht Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Bladspinazie 75 g
  • Radijzen 1 bussel
  • Koolzaadolie 1 druppel
1. Was de spinazie en bak de blaadjes in een hapjespan met wat water.
2. Schep de geslonken spinazie over in een kom en voeg 40 g geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur toe. Roer goed om en zet opzij.
3. Doe de rest van de Chavroux in een kom. Was en droog het vormpje van de piramide af en bestrijk de binnenkant met een beetje olie.
4. Schep er een laagje geitenkaas in, strijk glad, gevolgd door een laagje spinaziemix. Herhaal dit 3 keer om gladde en mooie laagjes te vormen.
5. Plaats het dekseltje op de piramide, zet 3 uur in de koelkast, haal uit de vorm en dien op met de gewassen radijzen.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Piramide van spinazie, radijs en geitenkaas

200 minuten

Chavroux piramide gevuld met zalm

Chavroux piramide gevuld met zalm Groot budget Ingrediënten
  • Chavroux piramide 1
  • Verse zalm (zonder vel) 40 g
  • Limoen sap van 1 stuk
  • Fijngehakte rode ui 1 koffielepel
  • Komkommer in fijne blokjes 1 koffielepel
  • Bieslook 5 takjes
  • Olijfolie 1 scheutje
  • Roze peperbessen 1 draai met de molen
  • Geroosterd brood enkele dunne sneetjes
1. Snijd de zalm in kleine blokjes en doe ze in een kom. Besprenkel met limoensap, meng en wacht een paar minuten.
2. Laat de verse geitenkaaspiramide in de verpakking en hol hem voorzichtig uit met een (ronde) meloenlepel; zorg dat de randen voldoende dik blijven. Doe de geitenkaas in een kom en meng met de apart gehouden zalm.
3. Voeg de fijngehakte rode ui, de in blokjes gesneden komkommer en de gesnipperde bieslook toe en meng voorzichtig.
4. Garneer het hart van de verse geitenkaaspiramide met deze bereiding, strijk het oppervlak glad en zet minstens een uur in de koelkast.
5. Haal de piramide uit de vorm op het moment van het aperitief, besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met gemalen roze peper en serveer er dunne sneetjes toast bij.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Chavroux piramide gevuld met zalm

15 minuten

Piramide van geitenkaas met bieslook

Piramide van geitenkaas met bieslook Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Wortels 400 g
  • Vers bieslook 30 g
  • Druivenpitolie 6 g
1. Schud de geitenkaas Chavroux Piramide uit de vorm boven een kom en voeg het fijngehakte bieslook toe. Vermeng goed.
2. Was het potje van de Chavroux af en strijk de binnenkant met behulp van keukenpapier in met een beetje druivenpitolie. Vul het potje met de mix van geitenkaas en bieslook.
3. Druk goed aan en strijk glad. Plaats 2 uur in de koelkast.
4. Snij de wortels in staafjes.
5. Haal de piramide met bieslook uit de vorm en dien op met de wortelstaafjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 331,9 Energie (kcal) 79,4 Kcal Vetten (g) 4,7 Verzadigde vetzuren (g) 2,5 Koolhydraten (g) 6,0 Suikers (g) 4,9 Eiwitten (g) 2,8 Voedingsvezels (g) 2,0 Zout (g) 0,3

Piramide van geitenkaas met bieslook

20 minuten

Vispastei met verse kaas

Vispastei met verse kaas een aperitief Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Kabeljauw zonder vel of graten 150 g
  • Melk 50 cl
  • Rode paprika 0.25
  • Gele paprika 0.25
  • Groene paprika 0,25
  • Volkorenstokbrood 1
  • Geplette teentjes knoflook: 2 2
  • Tijm en laurier één takje en enkele blaadjes
  • Olijfolie 3 eetlepels
  • Rode bosui 1
  • Verse citroenverbena 1 takje
  • basilicum 1 takje
  • Verse munt enkele blaadjes
  • Limoensap 1 straaltje
  • Zout, espelettepeper naar smaak
1. Breng de melk met daarin de knoflook, de tijm en de laurier aan de kook. Voeg wat zout toe. Pocheer daarin de kabeljauw gedurende 10 minuten. Giet de vis af en laat afkoelen.
2. Snij de paprika's in heel kleine blokjes. Stoof elke kleur paprika afzonderlijk in een beetje olijfolie en een straaltje water. Breng op smaak met zout en espelettepeper. Laat afkoelen.
3. Verdeel de kabeljauw over drie kommetjes of bokaaltjes. Vul elk potje met 1/3 van het vlootje verse kaas, een straaltje limoensap en één kleur paprika. Vermeng, proef en kruid waar nodig bij.
4. Snij sneetjes stokbrood af en bak die goudbruin in een pan met een straaltje olijfolie.
5. Voeg de fijngehakte kruiden en ui toe aan de pastei. Rasp vlak voor het serveren wat limoenschil over de vispastei
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Vispastei met verse kaas

25 minuten

Pizza buns met geitenkaas

Pizza buns met geitenkaas Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Bloem 500 g
  • Tomatenpassata 300 ml
  • Lauw water 250 ml
  • Sla 200 g
  • Hamblokjes 100 g
  • Olijfolie 30 ml
  • Balsamicoazijn 3 ml
  • Verse gist 11 g
  • Provençaalse kruiden 3 g
1. Los de gist op in lauw water en zet opzij.
2. Giet de bloem in de kom van een keukenrobot. Voeg het water met de gist en de olijfolie toe. Kneed 10 minuten tot een glad deeg.
3. Maak een bol en leg die in de kom, bedekt met een vochtige theedoek. Laat 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats.
4. Duw de lucht uit het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.
5. Snij rechthoekjes van 8 x 11 cm uit.
6. Bestrijk elk rechthoekje met 1/2 theelepel van de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur, enkele hamblokjes en een theelepel passata. Sluit het rechthoekje door er een bolletje van te maken.
7. Leg dit bolletje in een met bakpapier beklede taartvorm.
8. Herhaal dit tot de hele bodem van de vorm is bekleed met gevulde bolletjes.
9. Besprenkel met een straaltje olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden.
10. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C.
11. Serveer warm met een slaatje dat je op smaak bracht met olijfolie en balsamicoazijn.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 873,0 Energie (kcal) 208,8 Vetten (g) 5,7 Verzadigde vetzuren (g) 1,7 Koolhydraten (g) 31,2 Suikers (g) 2,5 Eiwitten (g) 7,3 Voedingsvezels (g) 2,4 Zout (g) 0,6

Pizza buns met geitenkaas

60 minuten

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Vellen filodeeg 8
  • Appels om te bakken 3
  • Witte ui 1
  • Olie 15 g
  • Vloeibare honing 5 g
  • Sesamzaad 15 g
1. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes.
2. Bak alles 10 minuten in een koekenpan met olie. Schep in een kom en doe er de geitenkaas van Chavroux Piramide Natuur bij. Vermeng.
3. Snij de vellen filodeeg in twee. Vouw elke helft in de lengte om.
4. Schep een beetje vulling op het uiteinde van het vel en vouw een paar keer om tot je een driehoekje hebt. Doe dit voor elke samosa.
5. Leg de 16 samosa's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten op 190 °C.
6. Neem de samosa's uit de oven, bestrijk met honing en bestrooi met sesamzaadjes.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 990,7 Energie (kcal) 237,0 Vetten (g) 5,2 Verzadigde vetzuren (g) 2,0 Koolhydraten (g) 43,8 Suikers (g) 29,3 Eiwitten (g) 3,4 Voedingsvezels (g) 5,3 Zout (g) 0,3

Samosa’s met appel, geitenkaas en ui

20 minuten

Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten

Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten een voorgerecht Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Zoete aardappel 1
  • Broccoli 0,5
  • Bloem 50 g
  • Maïszetmeel 25 g
  • Bakpoeder 0,25 zakje
  • Eidooier 1
  • Koud water 7 cl
  • Frituurolie
  • Kerriepoeder 3 theelepels
  • Kurkuma 2 theelepels
  • Geroosterde sesamzaadjes 1 handvol
  • Geroosterde kikkererwten 1 handvol
  • Zout 1 snuifje
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Piramide van geitenkaas met curry en tempura van groenten

30 minuten

Komkommer gevuld met geitenkaas

Komkommer gevuld met geitenkaas Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Geitenkaas Chavroux Piramide Natuur 150 g
  • Komkommer 200 g
  • Bieslook 10 g
1. Schil de komkommer.
2. Snij hem in 6 stukken van 3-4 cm lang. Lepel uit elk stuk wat vruchtvlees.
3. Hak het bieslook fijn en roer in een kom onder de geitenkaas van Chavroux Piramide.
4. Vul elk stuk komkommer met deze bereiding, bestrooi de bovenkant met bieslook en bewaar in de koelkast tot je ze opdient.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Energie (kJ) 288,4 Energie (kcal) 69,0 Vetten (g) 4,8 Verzadigde vetzuren (g) 3,3 Koolhydraten (g) 2,5 Suikers (g) 2,0 Eiwitten (g) 3,6 Voedingsvezels (g) 0,5 Zout (g) 0,4

Komkommer gevuld met geitenkaas

10 minuten

Hummus van koraallinzen en verse kaas

Hummus van koraallinzen en verse kaas Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret Light 50 g
  • Koraallinzen 100 g
  • Citroensap 15 g
  • Sesampasta (Tahin) 15 g
  • Komijn 5 g
  • Knoflook 5 g
1. Doe de linzen in een kookpot.
2. Giet er water bij tot 3 cm boven de linzen.
3. Breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken, tot de linzen gaar zijn.
4. Giet af als er nog wat water op de bodem zit. Schep dan over in de kom van een mixer.
5. Doe er het gepelde en fijngehakte teentje knoflook, de smeerkaas, het citroensap, de sesampasta en de komijn bij.
6. Mix tot een gladde puree.
7. Proef en kruid eventueel bij.
8. Serveer deze hummus met groentestaafjes en crackers of broodstengels.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hummus van koraallinzen en verse kaas

25 minuten

Boterhammen met verse kaas

Boterhammen met verse kaas Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • Zongedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
1. Besmeer de boterhammen met St Môret.
2. Werk af met zout, peper en een paar stukjes zongedroogde tomaat.
3. Tip van de chef: aarzel niet om, afhankelijk van het seizoen, andere ingrediënten toe te voegen ;)
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Boterhammen met verse kaas

10 minuten