Kaas in onze voeding
De voedingswaarde van kaas Calcium Calcium: een onmisbaar mineraal… voor de groei en het behoud van ons beendergestel en onze tanden voor de bloedstolling voor de celvernieuwing voor de bloeddruk voor de hormonale functies … dat niet wordt aangemaakt door ons lichaam. Waar halen we calcium vandaan? Vandaag zijn zuivelproducten nog steeds de beste bron
Kaas proeven
Proeven met alle zintuigen Elke kaas heeft zijn eigen unieke karakter, dat bepaald wordt door zijn ingrediënten, zijn productieproces en de zorg van de kaasmeester. Om dit karakter te proeven, moeten alle zintuigen wakker zijn. Kaas proeven kan je leren. De smaakzin is een zintuig dat zich verfijnt: met een beetje geduld en oefening zal
Kaas, plezier en voedingsevenwicht: een winnend trio!
Kaas, plezier en dieetleer, kunnen die wel samengaan? Om die vraag te beantwoorden, ontmoetten we Julie, onze diëtiste. Zij legt ons uit hoe voedingswaarden, emoties en welzijn te combineren. We zullen maar met de deur in huis vallen. Wij zijn gek op kaas! En dat is vooral omdat kaas synoniem staat met plezier. Het woord
Melk en kaas
Welke melk voor welk type kaas? Koemelk Het leeuwendeel van de wereldwijde melkproductie bestaat uit koemelk. Dit heeft veel te maken met de voordelen die runderen bieden, zoals het vlotte melkproces, de grootte van de uiers en het rendement. Koemelk vormt dan ook de basis voor de meeste kazen die we in de winkelrekken aantreffen.
Chavroux Pyramide natuur en damastpruim: verrukkelijk!
Door zijn zachte en romige aard leent Chavroux Pyramide natuur zich uitstekend voor tal van heerlijke combinaties. Het is dan ook een leuk idee om eens af te wijken van de platgetreden culinaire paden en op het einde van de rit aangenaam verrast te worden! Een absolute aanrader als afsluiter van de maaltijd is bijvoorbeeld