I Love Cheese

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte een dessert Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • St Morêt 225g
  • Authentieke Room van Carlsbourg (koud) 10 cl
  • Zoete gecondenseerde melk (1blik) 397 ml
  • Lepelkoekjes
  • Aardbeien 250g
  • Aardbeiencoulis 2 el (30g)
1. Snij 4 aardbeien in kleine stukjes.
2. Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de rest van de aardbeien.
3. Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
4. Doe er de rest van de aardbeien en de in stukjes gesneden lepelkoekjes bij.
5. Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
6. Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit.
7. Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Aardbeienijs met St Môret op de wijze van charlotte


Dit aardbeienijs met St Môret houdt het midden tussen ijs en Charlotte aux fraises, de legendarische Franse aardbeientaart. Wedden dat dit je favoriete nagerecht wordt deze lente en zomer? Experimenteren met andere rode vruchten is trouwens toegestaan!

Voorbereiding

  1. Snij 4 aardbeien in kleine stukjes.
  2. Mix de verse kaas met de zoete gecondenseerde melk en de rest van de aardbeien.
  3. Klop de koude room stevig op en schep voorzichtig onder de vorige bereiding.
  4. Doe er de rest van de aardbeien en de in stukjes gesneden lepelkoekjes bij.
  5. Schep over in een schotel en bedek met de coulis.
  6. Laat 4 uur in de koelkast staan. Haal er de bereiding 15 minuten vóór het serveren uit.
  7. Tips: maak het ijs in een ijsmachine als je die hebt. Vries de resterende aardbeien vooraf in en voeg ze aan het eind van de bereiding toe. Je schept er de coulis op zodra het ijs is overgeschept in de serveerschaal.

Gebruik zoete aardbeien, zoals de heerlijke variëteiten Gariguette of Mara des bois.