Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
- Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
- Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
- Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
- Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
- Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.
- Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
- Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.
- Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.
Ontdek hieronder de nieuwste creatie van Julie Stampaert, de amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping, perfect voor de zomer. Heeft u het bakken niet onder de knie? U kan deze ook bestellen op https://www.julieshouse.be/nl
De cupcakes
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
- Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
- Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
- Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Vulling (optioneel)
- Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
- Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.
De St Môret-topping
- Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
- Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.
Afwerking
- Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.
Ontdek ook de heerlijke St Môret Pavlova van Julie’s House.