I Love Cheese

Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping

Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping

Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Eieren 2
  • Boter op kamertemperatuur 250 g
  • Amandelpoeder 55 g
  • Bloem 55 g
  • Braambessenconfituur (optioneel) 300 g
  • St Môret natuur 50 g
  • Geroosterde amandelschilfers 100 g
  • Verse braambessen 12
  • Cupcakevormpjes
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
3. Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
4. Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
5. Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
6. Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
7. Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.
8. Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
9. Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.
10. Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
  3. Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
  4. Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
  5. Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
  7. Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.
  8. Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
  9. Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.
  10. Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.

Ontdek hieronder de nieuwste creatie van Julie Stampaert, de amandelcupcakes met braambes & St Môret-topping, perfect voor de zomer. Heeft u het bakken niet onder de knie? U kan deze ook bestellen op https://www.julieshouse.be/nl

De cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop 100g zachte boter samen met 150g suiker tot een luchtige massa.
  • Roer er het amandelpoeder en de bloem onder en voeg een voor een de eieren toe.
  • Spuit of lepel dit beslag in de cupcakevormpjes. Vul elk cupcakevormpje voor 2/3.
  • Bak de cupcakes gedurende 17 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Vulling (optioneel)

  • Als de cakes helemaal afgekoeld zijn, maak je met een appelboor een holte in het midden van elk cakeje.
  • Deze vul je met een kleine theelepel op met braambessenconfituur.

De St Môret-topping

  • Klop 150g boter samen met 50g St Môret en 150g suiker tot een luchtige crème.
  • Vul een spuitzak met een rond mondje met deze crème en spuit een toefje op elke cupcake.

Afwerking

  • Werk de cupcakes af met geroosterde amandelschilfers en een verse braambes.

Ontdek ook de heerlijke St Môret Pavlova van Julie’s House.