Auberginekaviaar met St Môret en sesamzaadjes
Deze romige en heerlijke auberginekaviaar is heerlijk bij het aperitief of een brunch. En hij is nog snel klaar ook!
Voorbereiding
- Was de aubergines en bak ze in hun geheel 25 minuten op 180 °C.
- Snij ze in twee en schep er het vruchtvlees uit. Bak het in 5 tot 10 minuten droog in een stoofpan met een beetje sesamolie.
- Doe er de rest van de sesamolie (hou 1 eetlepel apart), het sap van een halve limoen, het fijngehakte teentje knoflook, de sojasaus, de St Môret en de geroosterde sesamzaadjes bij.
- Schep alles in een kom en voeg verse koriander en een beetje geraspte limoenschil toe.
- Snij het toastbrood in dikke staafjes en bak die aan de 4 zijden in een koekenpan met sesamolie.
Tip
Dit is ook lekker met fijngehakte pindanoten.