I Love Cheese

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken. een aperitief Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Diepvriesspinazie, ontdooid 230 g
  • Artisjokharten op olie, uitgelekt & grof gesneden 160 g
  • St Môret Bio 100 g
  • Zure room 60 g
  • Geraspte mozzarella, plus wat extra voor de afwerking 150 g
  • Geraspte parmezaan 50 g
  • Peper, zout
  • Bladerdeeg 1 Rol
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een mini-muffinplaat in.
2. Meng de spinazie met de artisjok, de St Môret Bio, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.
3. Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit.
4. Druk ze in de muffinplaat, zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.
5. Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken.


De bladerdeeghapjes met St Môret Bio, spinazie en artisjokken zijn het ideale aperitief voor een leuk, gezellig moment samen. Dit recept van Laurence (ascookedbyginger.be) is snel klaar en zal jouw smaakpapillen en die van je gasten in vervoering brengen!

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een mini-muffinplaat in.
  2. Meng de spinazie met de artisjok, de St Môret Bio, de zure room, de mozzarella en de parmezaan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout.
  3. Rol je bladerdeeg uit tot een rechthoek en snijd er 24 vierkantjes uit.
  4. Druk ze in de muffinplaat, zodat ze een kommetje vormen en schep er ongeveer 1 eetlepel vulling in. Strooi er nog wat geraspte mozzarella over en zet 15-20 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en eet warm, lauw of koud. Dat is naar keuze!

Tip:

Als je niet zoveel hapjes nodig hebt, kan je van de helft van het bladerdeeg ook een taartje maken zoals je kan.