Bladerdeegkrans met groenten en Apérifrais Italienne
Deze bladerdeegkrans met Apérifrais Italienne is heerlijk tijdens een aperitief met vrienden of familie. De groenten stem je gewoon af op het seizoen!
Voorbereiding
- Snij een cirkel van 22 cm doorsnede uit het deeg.
- Maak met 4 insnijdingen een kruis in het midden van het deeg. De insnijdingen moeten 12 cm lang zijn.
- Strijk de passata uit, maar stop aan de insnijdingen.
- Snij de courgette in dunne plakjes en leg die overlappend op de passata, de hele krans rond.
- Bestrooi met oregano.
- Sla de punten van het deeg om op het garnituur.
- Snij de kerstomaatjes in 4 en verdeel ze per 2 over alle punten.
- Bestrijk de deegpunten met eigeel.
- Bak de krans 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
- Laat wat afkoelen en leg er dan per 2 de Apérifrais Italienne op.