Boterham van het hoge Noorden met Passendale
1) Meng de blokjes van rode biet en appel, de wittewijnazijn en olie tot een ‘salsa’.
2) Bereid de mirikswortelcreme door de zure room, mirikswortelpasta, citroenzeste en enkele druppels citroensap, zout en zwarte peper te mengen.
3) Snij grote rondjes uit het brood (met een vorm of glas).
4) Smeer een laagje Balade smeerboter op het brood en vervolgens een genereuze laag hummus van rode biet.
5) Beleg met enkele blaadjes sla naar keuze.
6) Leg daar bovenop een opgerold sneetje Passendale kaas en een opgerold plakje zalm.
7) Verdeel de ‘salsa’ van rode biet en groene appel, werk af met enkele druppels van de mirikswortelcrème,1 kl lompviseitjes en verse dille.
Dit gerecht werd gerealiseerd door foodblogger Dagny Ros.
Kaas gebruikt
Lijst met ingrediënten
4 pers
- Voorbereiding : 30min
- Kaasmoment : een picknick
- Kosten : Gemiddeld budget
-
* Brood en garnituren:
- Roggebrood of zuurdesembrood 4 dikke sneden
- Wilde (of gerookte) zalm of gravad lax 4 plakjes
- Passendale® Fruitig of Caractère 4 sneden
- Halvolle smeerboter van Balade
- * Voor de hummus van rode biet:
- Cannellinibonen 400 g
- Teentje look 1
- Sjalot 0.5
- Gekookte rode bieten 3
- Tahinipasta 2 theelepels
- Komijn 1 theelepel
- Sap limoen of citroen 0.5
- Zwarte peper en een snuifje zeezout
- * Garnituren:
- Je favoriete sla
- Rode biet 100 g
- Groene appel in brunoise 0,5
- Olijfolie 1 koffielepel
- wittewijnazijn 1 koffielepel
- Zure room 2 eetlepels
- Mirikswortelpasta 1 eetlepel
- Lompviseitjes 1 koffielepel
- Enkele druppels citroensap
- Takjes verse dille