Champignongratin met camembert Coeur de Lion Light
Camembert in een gratin, ja dat kan, en heel goed zelfs, in overheerlijke individuele of family size gratinschotels, dampend heet uit de oven of lichtjes afgekoeld, samen met een groene salade.Verwarm de oven voor op 210°C (th. 7). Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Stoof ze 10 tot 12 minuten op een matig vuur in een pan met margarine en roer regelmatig om. Kruid halfweg met peper en zout en voeg het gepelde, ontkiemde en fijngehakte knoflookteentje toe. Zet het vuur uit en voeg de fijngehakte platte peterselie toe.
Snij intussen de camembert Coeur de Lion Light in blokjes, doe die in een steelpannetje, voeg de melk toe en verwarm die op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren tot je een romig mengsel krijgt.
Verdeel de champignons over 4 ovenschaaltjes en overgiet met de camembertroom. Zet 15 tot 20 minuten in de oven: de schaaltjes moeten een mooi kleurtje krijgen. Serveer warm of lauw.