I Love Cheese

Cheesecake met verse kaas peer en speculaas

Cheesecake met verse kaas peer en speculaas

Cheesecake met verse kaas peer en speculaas een dessert Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret verse kaas 600g
  • Balade Culinaire Room 30cl
  • peren 300g
  • speculaas koekjes 160g
  • volkoren havermoutvlokken 120g
  • poedersuiker 100g
  • boter 70g
  • maïszetmeel 50g
  • eieren 3
  • eigeel 3
  • geraspte schil en het sap van biologische citroen 1
1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap en meng. Schep de blokjes over in een pan met antiaanbaklaag en bak ze op een laag vuur tot ze zacht zijn. Schep ze op keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
2. Mix de speculaas en de havermout tot poeder. Laat de boter smelten en giet die over de mix van speculaas en havermout. Bekleed een springvorm met bakpapier. Strijk het mengsel uit over de bodem van de vorm. Druk goed aan. Schep er de perenblokjes op. Verdeel ze over de bodem.
3. Klop de St Môret op tot de kaas zacht is. Doe er een voor een de eieren, de room, de geraspte citroenschil en de suiker bij. Blijf kloppen. Voeg het maïszetmeel toe en meng.
4. Giet deze bereiding over het speculaasmengsel. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C. Verlaag de temperatuur tot 90°C en laat nog 1 uur bakken. Zet de oven uit maar laat de cheesecake nog 1 uur staan.
5. Zet de cheesecake 6 uur in de koelkast.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Cheesecake met verse kaas peer en speculaas

Voorbereiding

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel met het citroensap en meng. Schep de blokjes over in een pan met antiaanbaklaag en bak ze op een laag vuur tot ze zacht zijn. Schep ze op keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
  2. Mix de speculaas en de havermout tot poeder. Laat de boter smelten en giet die over de mix van speculaas en havermout. Bekleed een springvorm met bakpapier. Strijk het mengsel uit over de bodem van de vorm. Druk goed aan. Schep er de perenblokjes op. Verdeel ze over de bodem.
  3. Klop de St Môret op tot de kaas zacht is. Doe er een voor een de eieren, de room, de geraspte citroenschil en de suiker bij. Blijf kloppen. Voeg het maïszetmeel toe en meng.
  4. Giet deze bereiding over het speculaasmengsel. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C. Verlaag de temperatuur tot 90°C en laat nog 1 uur bakken. Zet de oven uit maar laat de cheesecake nog 1 uur staan.
  5. Zet de cheesecake 6 uur in de koelkast.

Cheesecake Speculaas