I Love Cheese

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 1 verpakking
  • Groene asperges 250 g
  • Witte asperges 250 g
  • Parmaham 140 g
  • Maizena 2 eetlepels
  • Volle melk 400 ml
  • Eieren 6
  • Verse peper van de molen
  • Zout
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Clafoutis met asperges, Parmaham en Chaumes

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Reinig de asperges : - Snijd de harde onderkant van de groene asperges en schil eventueel een stukje van onderkant, als ze wat droog of houtig aanvoelen. - Schil de witte asperges.
  3. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in ca. 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  4. Roer in een kom de maizena met een beetje melk tot een papje. Klop de rest van de melk en de eieren erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Schenk het eimengsel in de ovenschaal en leg de asperges en Parmaham in het eimengsel. Leg de plakken Chaumes erop en kruid met versgemalen peper van de molen.
  6. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Laat de clafoutis iets afkoelen. Lekker met een salade van jonge bladsla.