I Love Cheese

Croque-St Môret Léger met gerookte zalm

Croque-St Môret Léger met gerookte zalm

Croque-St Môret Léger met gerookte zalm een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret Léger van 150 g 1 vlotje
  • Wit toastbrood 8 sneden
  • Gerookte zalm 4 sneden
  • Bussel dille 0.25
  • Emmentaler 4 fijne plakken
  • Enkele kappertjes
  • Enkele ontpitte zwarte olijven
  • gemengde, jonge slablaadjes 100 gram
  • Vinaigrette op basis van olijfolie en citroensap 2 eetlepels
  • peper en zout
1. Meng de St Môret Léger met de fijngesneden dille en kruid met peper.
2. Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens  met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret Léger/dille, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.
3. Bak de croques-St Môret Léger in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.
4. Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Croque-St Môret Léger met gerookte zalm

Voorbereiding

  1. Meng de St Môret Léger met de fijngesneden dille en kruid met peper.
  2. Besmeer 4 sneden brood met deze bereiding, beleg met de emmentaler, vervolgens  met de gerookte zalm, besmeer terug met het mengsel St Môret Léger/dille, leg er enkele kappertjes op en de in 4 gesneden olijven. Sluit met de overige 4 sneden brood.
  3. Bak de croques-St Môret Léger in een croque-monsieurtoestel gedurende 3 tot 4 minuten.
  4. Serveer ze met de sla, op smaak gebracht met de vinaigrette.