I Love Cheese

Duo van lenteboterhammen met St Môret

Duo van lenteboterhammen met St Môret

Duo van lenteboterhammen met St Môret een ontbijt Gemiddeld budget Ingrediënten
  • St Môret 150 g
  • rond brood 1 (400g)
  • groene asperges 8 (240g)
  • aardbeien 8 (80g)
  • erwten 30 g
  • bieslook 6 sprietjes (50g)
  • amandelen 4 (30g)
  • peper 20 g
1. Kook de asperges 8 minuten in een grote kookpot met kokend water. Giet af, laat afkoelen en snij ze in de lengte door.
2. Kook de erwten 5 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af en laat afkoelen.
3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee.
4. Snij 8 sneetjes brood af en besmeer die met St Môret.
5. Verdeel de asperges over de boterhammen. Verdeel de erwten over 4 sneetjes en de aardbeien over de overige 4 sneetjes.
6. Verbrijzel de amandelen en strooi die over de boterhammen met aardbei.
7. Werk de boterhammen met erwten af met fijngehakt bieslook.
8. Breng op smaak met wat peper.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Duo van lenteboterhammen met St Môret


De lente en haar sappig fruit en verfrissende groenten zijn er weer! Laat je verleiden door deze boterhammen met asperges, aardbeien en St Môret. Ideaal voor een brunch of picknick!

Voorbereiding

  1. Kook de asperges 8 minuten in een grote kookpot met kokend water. Giet af, laat afkoelen en snij ze in de lengte door.
  2. Kook de erwten 5 minuten in een kookpot met kokend water. Giet af en laat afkoelen.
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in twee.
  4. Snij 8 sneetjes brood af en besmeer die met St Môret.
  5. Verdeel de asperges over de boterhammen. Verdeel de erwten over 4 sneetjes en de aardbeien over de overige 4 sneetjes.
  6. Verbrijzel de amandelen en strooi die over de boterhammen met aardbei.
  7. Werk de boterhammen met erwten af met fijngehakt bieslook.
  8. Breng op smaak met wat peper.