Eclairs met Boursault
Verwarm de oven voor op 200°C (th. 6/7).
Giet 20 cl water in een pan, voeg het zout en de in blokjes gesneden boter toe. Breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Meng krachtig met een houten lepel. Voeg de eieren één voor één toe en kruid vervolgens met peper. Wacht tot elk ei er volledig onder gemengd is voor je het volgende toevoegt.
Spuit met een spuitzak mooie lange stroken soezendeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet ongeveer 20 minuten in de oven: de eclairs moeten heel luchtig zijn. Neem ze uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Snij ze dan voorzichtig doormidden met een lang mes.
Vul ze met een lepeltje voorzichtig met Boursault. Werk een beetje Boursault los met een spatel tot die glad en glanzend is en bestrijk daar de bovenkant van de eclairs mee.
Zet de eclairs in de koelkast tot het opdienen. Serveer als voorgerecht: schik op een bord met een salade van rucola en blokjes tomaat en komkommer.