Gebakken Bûche Chavroux met roze peperbessen en karamel, gemengde salade
Was de courgette en verwijder beide uiteinden, snij de courgette met een dunschiller in lange dunne stroken. Draai de courgette daarbij voortdurend om, om de pitjes zo veel mogelijk te vermijden en leg de stroken op een bord.
Was en rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Besprenkel de courgettes met een scheutje olijfolie en een beetje citroensap. Kruid met zout en fleur de sel en laat de courgette dan 15 minuten marineren met de citroenschil.
Was de salade en controleer of hij helemaal schoon is.
Snij de Bûche Chavroux in 18 dikke plakken. Wikkel 1 of 2 uitgelekte courgettestroken rond elk plakje geitenkaas en steek er een tandenstoker door.
Plet de roze peperbessen.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Snij de sneden boerenbrood in 3 en rooster ze lichtjes onder de ovengrill.
Doe de suiker in een warme pan en laat die smelten zonder te roeren. Als de suiker een karamelkleur krijgt, voeg dan de roze peperbessen en de plakjes geitenkaas toe. Bak de geitenkaasjes 1 minuut aan elke kant, neem ze voorzichtig uit de pan en leg ze op de sneetjes geroosterd brood.
Breng de salade op smaak met olie, azijn, fleur de sel en peper.
Leg een bergje salade in het midden van een plat bord en leg dan op elk bord sneetjes brood en plakjes gebakken Bûche Chavroux. Dien onmiddellijk op.