Gebakken ossenhaas met Chavroux
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Schil de aardappelen en kook die 15 tot 18 minuten, naargelang de grootte, in gezouten kokend water.
Was en droog intussen de sla en doe die in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg die toe. Verwarm de olijfolie in een pan op een matig vuur, leg er de ossenhaas in en laat ongeveer 8 minuten bakken aan elke kant.
Leg de ossenhaas op een hittebestendige schotel. Snijd de Bûche Chavroux in 4 dikke plakken en leg een plak op elke ossenhaas. Zet 3 tot 4 minuten in de oven: de kaas moet net over het vlees beginnen te smelten.
Giet de aardappelen af, doe ze in een diepe schaal en bestrooi ze met gehakte peterselie. Leg de ossenhaas op serveerborden. Meng de yoghurt, het citroensap en een snuifje peper in een kom. Overgiet de salade met deze vinaigrette. Schep de salade rond de ossenhaas met Chavroux en dien onmiddellijk op met de peterselieaardappelen.