Gebakken peren met noten en Saint Agur
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Schil de peren zonder de steel te verwijderen. Snij de onderkant eraf zodat de peren rechtop blijven staan. Snij de peren in de breedte doormidden en verwijder de pitten met een lepeltje.
Prak de Saint Agur fijn met een vork in een kom, hak de noten grof en voeg die toe. Vul de uitgeholde peren met deze bereiding, zet het hoedje terug op de peren en zet dit vast met een of twee houten prikkers.
Zet de peren op een bakplaat. Overgiet elke peer met 1 theelepel honing en kruid met peper. Zet 18 minuten in de oven.
Was en droog intussen de veldsla en doe die in een slakom. Pel en snipper de sjalotten en voeg toe. Meng de yoghurt, het citroensap en de olijfolie in een kom, kruid met peper en overgiet de salade met deze vinaigrette.
Serveer de gebakken peren met Saint Agur met de veldsla en sjalotten.