Gevulde aubergines gegratineerd met Saint Albray
Verwarm de oven voor op 180°C (th. 6). Snij de aubergines in twee en hol ze uit met een lepeltje, maar niet helemaal tot op de schil. Leg de lege uitgeholde aubergines op een bakplaat en zet ze 12 minuten in de oven.
Snij intussen het vruchtvlees van de aubergines in blokjes. Pel de ui, snij die in dunne plakjes en maak de ringen los. Snij de tomaten in vier, ontpit ze en snij ze in blokjes. Halveer en ontpit de paprika’s en snij ze in reepjes.
Verwarm de olijfolie in een sauteerpan, voeg de uiringen en het auberginevruchtvlees toe. Sauteer zo’n 10 minuten op een matig vuur en roer af en toe. Voeg na 5 minuten de paprikareepjes en de tijm toe. Voeg op het einde de tomatenblokjes toe.
Haal de bakplaat uit de oven en vul de uitgeholde auberginehelften met deze bereiding. Verwijder de korst van de Saint Albray gedeeltelijk en snij de kaas in dunne plakjes. Leg die op de gevulde aubergines en zet ze nog 4 minuten in de oven.