Gratin van gnocchi van zoete aardappel met raclettekaas Le Rustique
1) Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dikke blokjes. Was de dragon en trek de blaadjes eraf.
2) Kook de aardappelblokjes 20 minuten. Prak ze met een aardappelstamper of een vork tot een gladde puree en doe de eierdooier, de bloem, de maïzena en het citroenschilletje erbij. Kruid en kneed met de hand tot een gladde deegbal. Is het deeg te kleverig, doe er dan nog wat bloem bij.
3) Neem telkens een beetje deeg en rol het tot een worstje op een met bloem bestoven werkvlak; snijd het in plakjes van 4 cm. Trek groeven in de plakjes met een vork en gaar ze in kokend water met wat zout. De gnocchi zijn gaar zodra ze aan de oppervlakte drijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een vel keukenpapier.
4) Doe de gnocchi in een beboterde bakvorm (of in afzonderlijke vormpjes), giet de room erover, versnipper de dragon, dek af met plakjes Le Rustique, breng op smaak met zout en peper en zet 5 minuten in de oven onder de grill tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Tip: je kunt dit basisrecept voor gnocchideeg ook met andere groenten bereiden! Vervang de zoete aardappelen door hetzelfde gewicht aan truffelaardappelen of pompoen.