I Love Cheese

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden een aperitief Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden 1 vlootje
  • Kerstomaatjes 5
  • Zilveruitjes op azijn 10
  • Sprietjes bieslook 2
  • Olijfolie 1 straaltje
  • Ei 1
  • Bloem 125 g
  • Bakpoeder 0,5 theelepel
  • Boter 15 g
  • Melk 7,5 cl
  • Bier 7,5 cl
1. Laat de boter smelten.
2. Doe de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout in een kom.
3. Voeg het ei, de boter, de melk en het bier toe.
4. Klop met een garde tot een glad beslag.
5. Laat het beslag minstens 2 uur rusten.
6. Giet het in een wafelijzer, bak en laat de wafels afkoelen.
7. Snij elke wafel in een vierkant met 4 holtes. Neem voorzichtig een 'wand' tussen 2 holtes weg en leg daar een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden in. Vul een ander vakje met een kerstomaatje en het laatste met een zilveruitje.
Voorbereidingstijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Hartige wafels met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden


Twee Belgische specialiteiten – wafel en bier – combineren tot een verfrissend aperitiefhapje met Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden? Dat kan! Dit wordt scoren!

Voorbereiding

  1. Laat de boter smelten.
  2. Doe de bloem, het bakpoeder en een flinke snuif zout in een kom.
  3. Voeg het ei, de boter, de melk en het bier toe.
  4. Klop met een garde tot een glad beslag.
  5. Laat het beslag minstens 2 uur rusten.
  6. Giet het in een wafelijzer, bak en laat de wafels afkoelen.
  7. Snij elke wafel in een vierkant met 4 holtes. Neem voorzichtig een 'wand' tussen 2 holtes weg en leg daar een Apérifrais Knoflook & Fijne Kruiden in. Vul een ander vakje met een kerstomaatje en het laatste met een zilveruitje.