Kip met curry en Boursault, amandelcrumble en Granny-appelen.
Snij de Boursault in sneetjes, snij elk sneetje doormidden en zet alles koel weg.
Was de Granny-appel, snij die in twee, in plakjes en dan in staafjes. Besprenkel met citroensap en zet aan de kant.
Meng de bloem, 40 g boter, de amandelschilfers en fijngehakte pinda’s met je vingers. Kruid met peper en zout en voeg het korianderpoeder toe. Meng alles met de toppen van je vingers tot je een soort zanddeeg krijgt. Verdeel de bereiding over een bakplaat en bak in een op 220°C voorverwarmde oven. Haal de crumble uit de oven zodra die goudgeel begint te kleuren.
Snij de kipfilets in stukjes
Snipper de ui, stoof die aan in 50 g boter, voeg de kipreepjes toe, kruid met peper en zout, bestrooi met currypoeder en laat alles 6/8 minuten goudgeel kleuren.
Verdeel de kip over 4 borden of 4 kommen. Verdeel er de stukjes Boursault over. Bestrooi met de amandelcrumble. Versier met staafjes Granny-appel.