I Love Cheese

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel een hoofdgerecht Gemiddeld budget Ingrediënten
  • Gerijpte Chavroux bûche 1
  • Kipfilets 4
  • Wortelgroenten naar keuze (wortelen, pastinaken, raapjes enz.) 800g - 1 kg
  • Grote sinaasappel 1
  • Vloeibare honing 1dl + 2 eetlepels
  • Sojasaus 2 eetlepels
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Verse tijm
  • Zout & peper 9
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
2. Schil de groenten en snij in staafjes (wortelen en pastinaken) of kwartjes (raapjes). Spreid ze uit over een grote ovenschotel, voeg de olijfolie toe, vermeng en dek af met aluminiumfolie. Plaats 20 min in de oven.
3. Pers ondertussen 1 dl sinaasappelsap en vermeng met 1 dl honing en de sojasaus, tot je een gladde marinade hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
4. Snij het stronkje Chavroux in twee. Snij één helft in 6 schijfjes.
5. Snij de kipfilets in het dikste deel in om een buideltje te vormen. Steek een half schijfje Chavroux in het spits toelopende deel en een volledig schijfje in het breedste deel. Sluit de filets met een tandenstoker en leg ze in de schotel. Besprenkel alles met de marinade en bestrooi met tijmblaadjes. Plaats 15 min in de oven, zonder af te dekken. Bedruip de kip zo nu en dan en schep dan ook de groenten even om.
6. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rest van de Chavroux in 4 dikke schijfjes en leg ze in de schotel. Besprenkel de kaas en de kip met de rest van de honing. Laat 5 min kleuren onder de grill (hou goed in de gaten).
7. Dien heet op met een slaatje en/of bulgur.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kipfilets gevuld met Chavroux en wortelgroenten met honing en sinaasappel

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 6).
  2. Schil de groenten en snij in staafjes (wortelen en pastinaken) of kwartjes (raapjes). Spreid ze uit over een grote ovenschotel, voeg de olijfolie toe, vermeng en dek af met aluminiumfolie. Plaats 20 min in de oven.
  3. Pers ondertussen 1 dl sinaasappelsap en vermeng met 1 dl honing en de sojasaus, tot je een gladde marinade hebt. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  4. Snij het stronkje Chavroux in twee. Snij één helft in 6 schijfjes.
  5. Snij de kipfilets in het dikste deel in om een buideltje te vormen. Steek een half schijfje Chavroux in het spits toelopende deel en een volledig schijfje in het breedste deel. Sluit de filets met een tandenstoker en leg ze in de schotel. Besprenkel alles met de marinade en bestrooi met tijmblaadjes. Plaats 15 min in de oven, zonder af te dekken. Bedruip de kip zo nu en dan en schep dan ook de groenten even om.
  6. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rest van de Chavroux in 4 dikke schijfjes en leg ze in de schotel. Besprenkel de kaas en de kip met de rest van de honing. Laat 5 min kleuren onder de grill (hou goed in de gaten).
  7. Dien heet op met een slaatje en/of bulgur.

Tip:

Je kunt de sinaasappelsmaak versterken door een beetje geraspte sinaasappelschil bij de marinade te doen.