I Love Cheese

Kleine flans met Chaumes

Kleine flans met Chaumes

Kleine flans met Chaumes een bijgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes sneetjes 1 pak
  • eieren 4
  • deciliter(s) volle melk 3
  • eetlepel(s) gehakte bieslook 2
  • een noot boter
  • peper en zout
  • om erbij te serveren : sla, rozijnen, noten en klassieke vinaigrette
1. Verdeel de in kleine reepjes gesneden Chaumes over 4 beboterde soufflévormpjes.
2. Klop de eieren los met de melk, voeg de bieslook toe, kruid met peper en zout.
3. Giet dit mengsel op de kaas en roer even.
4. Plaats de vormpjes in een voor de helft met warm water gevulde ovenschaal en laat 25 min garen in een warme oven (voorverwarmd op T°6 – 180°C).
5. Laat even afkoelen en haal uit de vorm.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Kleine flans met Chaumes

Voorbereiding

  1. Verdeel de in kleine reepjes gesneden Chaumes over 4 beboterde soufflévormpjes.
  2. Klop de eieren los met de melk, voeg de bieslook toe, kruid met peper en zout.
  3. Giet dit mengsel op de kaas en roer even.
  4. Plaats de vormpjes in een voor de helft met warm water gevulde ovenschaal en laat 25 min garen in een warme oven (voorverwarmd op T°6 – 180°C).
  5. Laat even afkoelen en haal uit de vorm.

Serveer warm, als voorgerecht, met een slaatje met noten en rozijnen.