Raclette de Chavroux en appelsalade met bosbessen en pecannoten
Voorbereiding
- Kook of stoom de aardappelen en/of zoete aardappelen in hun schil. Snijd de plakjes Chavroux in 3 of 4, afhankelijk van de grootte van de kleine pannen van uw raclettemachine.
- Salade: Hak de pecannoten grof en rooster ze in een pan. Haal de stengels uit de waterkers (je kunt ze aan een soep toevoegen), was ze en wring ze uit.
- Voeg 4 eetlepels citroensap toe aan de slakom. Voeg honing, peper en zout toe; meng het geheel tot de honing goed is opgelost. Meng de mosterd en de olijfolie erdoor.
- Snijd de appels in zeer dunne plakjes met behulp van een mandoline. Voeg vinaigrette toe en voeg dan de waterkers, bosbessen en walnoten toe. Rasp er een beetje citroenschil over en serveer bij de raclettekaas die met de vleeswaren en de aardappelen wordt aangeboden.
- Voeg een beetje tijm en/of peper toe aan de gesmolten Chavroux voor nog meer smaak.
Tip:
Aarzel niet om enkele andere ingrediënten toe te voegen, zoals: gekonfijte tomaten, gegrilde artisjokken en paprika’s gegrild in olie, olijven, kappertjes, gerookte zalm, etc…