I Love Cheese

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden 150 g
  • Boter 60 g
  • olijfolie 1 eetlepel
  • Droge witte wijn 10 cl
  • Gehakte peterselie 1 eetlepel
  • Teentje knoflook 1
  • Champignon de Paris 200 g
  • Ui 1
  • Kippenbouillon 75 cl
  • Risottorijst 225 g
1. Bereid de bouillon en houd deze warm op het vuur.
2. Bak de in plakjes gesneden champignons in 20 g boter met een hele teen knoflook in een pan. Voeg, zodra ze gaar zijn, de gehakte peterselie toe en houd warm.
3. Fruit de gesnipperde ui in een sauteerpan met olijfolie en 10 g boter. Voeg de rijst toe (zonder te spoelen) en bak op hoog vuur, meng met een houten lepel tot de rijst glazig wordt. Blus af met de witte wijn en laat volledig verdampen terwijl je blijft roeren.
4. Voeg vervolgens alle warme bouillon toe en laat de risotto 15 minuten afgedekt garen. Voeg na 10 minuten de champignons toe.
5. Zet aan het einde van de kooktijd het vuur uit. Voeg 30 g boter in stukjes en de knoflook- & kruidenkaas toe, en meng snel door de risotto. Breng op smaak, dek de risotto af en laat enkele minuten rusten voor het serveren.
6. Serveer de risotto met behulp van een serveerring of direct in diepe borden. Garneer met een plakje gebakken champignon de Paris.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Risotto met champignons en verse knoflook- & kruidenkaas

Voorbereiding

  1. Bereid de bouillon en houd deze warm op het vuur.
  2. Bak de in plakjes gesneden champignons in 20 g boter met een hele teen knoflook in een pan. Voeg, zodra ze gaar zijn, de gehakte peterselie toe en houd warm.
  3. Fruit de gesnipperde ui in een sauteerpan met olijfolie en 10 g boter. Voeg de rijst toe (zonder te spoelen) en bak op hoog vuur, meng met een houten lepel tot de rijst glazig wordt. Blus af met de witte wijn en laat volledig verdampen terwijl je blijft roeren.
  4. Voeg vervolgens alle warme bouillon toe en laat de risotto 15 minuten afgedekt garen. Voeg na 10 minuten de champignons toe.
  5. Zet aan het einde van de kooktijd het vuur uit. Voeg 30 g boter in stukjes en de knoflook- & kruidenkaas toe, en meng snel door de risotto. Breng op smaak, dek de risotto af en laat enkele minuten rusten voor het serveren.
  6. Serveer de risotto met behulp van een serveerring of direct in diepe borden. Garneer met een plakje gebakken champignon de Paris.

Risotto aux champignons et au fromage frais Ail & Fines Herbes | I Love Cheese

Ronde rijstkorrels die langzaam de smaakvolle bouillon opnemen en hun zetmeel vrijgeven, waardoor de risotto zijn kenmerkende romigheid krijgt.
Dat is het geheim van dit Italiaanse gerecht, waaraan we nog een extra vleugje smeuïgheid toevoegen met kaas… zoals in dit recept voor risotto met champignons en Tartare verse kaas knoflook & fijne kruiden.