Romige champignonsoep met verse knoflook- en kruidenkaas
Voorbereiding
- Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en snipper de sjalotten. Snijd de prei in stukjes.
- Smelt de boter en fruit hierin de sjalotten en de preistukjes. Voeg daarna de gesneden champignons toe, maar houd een paar champignons apart voor de afwerking.
- Wanneer de groenten beginnen te slinken, voeg 1 liter water en het groentebouillonblokje toe. Breng op smaak, dek af en laat 15 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur, voeg de knoflook- en kruidenkaas toe en mix de soep tot een gladde velouté.
- Giet de soep in kommen. Garneer met de achtergehouden champignons, wat peterselie en strooi er wat lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten over. Voeg vlak voor het serveren een lepel knoflook- en kruidenkaas toe.

Pour un moment cocooning, on plonge sa cuillère dans ce délicieux velouté qui fait la part belle aux champignons.
L’onctuosité est ici apportée par la touche de fromage Tartare ail et fines herbes.