1. Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
2. Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
3. Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
4. Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
5. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
6. Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
7. Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
8. Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
9. Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.
Voorbereidingstijd :
Totale tijd :
Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)
Was de appel, maar schil hem niet. Snij de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snij de appel nu in dunne plakjes.
Snij de Caprice des Dieux in dunne plakjes en hak de noten grof.
Schik een mix van de gewassen veldsla en andijviesalade in het midden van de borden.
Maak een krans van afwisselend plakjes appel en plakjes Caprice des Dieux rond de salade.
Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie en bak de oesterzwammen. Draai deze regelmatig om zodanig dat de champignons aan alle kanten mooi bruin worden.
Voeg de verse rozemarijn toe en breng het geheel op smaak met een snufje peper.
Doe voor de dressing de honing, de mosterd, 3 theelepels olijfolie in een kommetje en meng deze goed.
Giet de dressing over de appel-Caprice des Dieux krans en laat het enkele minuten intrekken.
Werk het geheel mooi af door er de gebakken oesterzwammen aan toe te voegen. Strooi er tot slot de grofgehakte noten (walnoten, hazelnoten, amandelnoten,…) over indien gewenst.