I Love Cheese

Stratta met Chaumes en prei

Stratta met Chaumes en prei

Stratta met Chaumes en prei een hoofdgerecht Budgetvriendelijk Ingrediënten
  • Chaumes 150 g
  • oud brood 250 g
  • preiwitten 2
  • blokjes gerookt spek 200 g
  • eieren 6
  • melk 30 cl
  • mosterd 1 eetlepel
  • olijfolie 1 eetlepel
  • klontje boter 1
  • peper en zout
1. Doe het in blokjes gesneden brood in een grote kom, overgiet met de lauwe melk en de losgeklopte eieren. Meng goed, dek af en laat minstens 2 u rusten.
2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3. Verwarm de olie in een pan en bak er de fijngesneden preiwitten in aan. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat 15 min stoven.
4. Bak intussen de spekblokjes in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
5. Snij de Chaumes in kleine blokjes. Doe ze bij het mengsel op basis van brood en voeg de mosterd toe, de spekblokjes en de prei. Meng en breng op smaak met peper en zout.
6. Bestrijk 4 individuele ovenschaaltjes met boter en verdeel er de bereiding over. Laat 20 min in de oven bakken.
7. Serveer warm met een salade.
Voorbereidingstijd : Kooktijd : Totale tijd : Hoeveelheid: 1 taart (4 personen)

Stratta met Chaumes en prei

Voorbereiding

  1. Doe het in blokjes gesneden brood in een grote kom, overgiet met de lauwe melk en de losgeklopte eieren. Meng goed, dek af en laat minstens 2 u rusten.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Verwarm de olie in een pan en bak er de fijngesneden preiwitten in aan. Voeg 3 eetlepels water toe, dek af en laat 15 min stoven.
  4. Bak intussen de spekblokjes in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
  5. Snij de Chaumes in kleine blokjes. Doe ze bij het mengsel op basis van brood en voeg de mosterd toe, de spekblokjes en de prei. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrijk 4 individuele ovenschaaltjes met boter en verdeel er de bereiding over. Laat 20 min in de oven bakken.
  7. Serveer warm met een salade.

Tip :

Alle restjes brood zijn geschikt : stokbrood, sneetjes brood, wit of grijs. Je kan ze al een dag eerder met de melk en de eieren mengen en in de koelkast laten weken.